Miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT Pitești au făcut miercuri 27 de percheziții în cinci județe și în Capitală, la persoane care ar fi înșelat case de amanet cu tinichele.

Prejudiciul ajunge la două milioane de lei

Potrivit cercetărilor efectuate, începând cu noiembrie 2021, până în prezent, o grupare care acționează în Argeș ar fi indus în eroare angajații unor case de amanet.

Acestea au sediile în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Caraș-Severin și Constanța.

Mai exact, i-ar fi înșelat prin plasarea de bijuterii și ducați din aur false și prin solicitarea de împrumuturi în baza contractelor de amanet încheiate. 

Prejudiciul estimat ajunge la aproximativ 2.000.000 de lei.

Cum ar fi procedat gruparea infracțională?

În acest caz, gruparea i-ar fi asigurat pe operatorii caselor de amanet că vor respecta obligațiile contractuale. Pentru a le

câștiga încrederea, ar fi achitat în avans comisionul, dat după împlinirea termenului pentru care ar fi fost încheiate contractele.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, nu s-ar mai fi prezentat să revendice și să ridice obiectele amanetate. 

Citește și: Doi turiști români au trăit șocul vieții la Paris! Ce s-a întâmplat când au cumpărat bilete de metrou

"Metodele convenționale de verificare utilizate de operatorii caselor de amanet nu ar fi putut descoperi falsul, întrucât obiectele ar fi fost minuțios lucrate și ar fi avut un înveliș consistent din aur",

arată IGPR.

Persoanele care au fost cercetate ar fi avut un comportament menit distragerii de atenție a angajaților, pentru ca verificarea autenticității bunurilor să fie superficială.

S-au descoperit și ridicat bijuterii susceptibile a fi contrafăcute, telefoane mobile, documente cu valoare probatorie, sume de bani, precum și alte mijloace de probă. 

Citește și: VIDEO- Țeapă la bijuteriile din aur. Protecția Consumatorului a descoperit situații unde clienții erau păcăliți la gramaj

În acest caz, 14 suspecți au fost duși la audieri. Aceștia sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, tentativă la înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate străine, potrivit Antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si