Un pacient cu sindromul Down moare în spital. Medicii au uitat să-i dea mâncare 20 de zile

Giuseppe „Joe” Ulleri, în vârstă de 61 de ani, un bărbat diagnosticat cu sindromul Down a murit pe patul de spital, după ce, timp de 20 de zile medicii au uitat să-i dea mâncare.

E. V., marți 26 martie 2019 , 11:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pacientul nu a fost hrănit vreme de 3 săptămâni pentru că nu putea comunica corespunzător. Rudele bărbatului acuză însă cadrele medicale de lipsă de interes.

„În timp ce se afla internat, Joe a fost îngrijit de mai multe persoane, personalul era diferit, de la asistente medicale, până la specialişti de vorbire sau dieteticieni. A fost luată decizia de a nu mai fi hrănit pe gură, pentru că avea dificultăţi de înghiţire. I-a fost montat un tub gastric nazal, dar aacest lucru s-a dovedit a fi problematic şi i-a fost scos după 24 de ore. După aceea, pacientul a suportat o perioadă lungă de timp fără sprijin nutriţional”, a declarat Angharad Davies

Bătrânul avea fracturi la nivelul pelvisului, încheieturii și gâtului, după ce a căzut și s-a lovit și trebuia hrănit cu nutrienți intravenos.

Joe s-a stins din viață pe data de 20 martie, în timp ce medicii încercau să găsească soluții pentru a-l hrăni. Conform Mirror, ancheta este în desfăşurare, urmând a fi găsit vinovatul în acest caz.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si