Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a informat, joi, că a înaintat o anchetă după ce mai mulți minori ar fi fost implicați în acţiuni de protest împotriva învăţământului online, dar şi împotriva vaccinării anti-COVID-19. Conform conducerii DGASPC Suceava, reprezentanții instituției s-au autosesizat şi au pornit verificări referitoare la folosirea copiilor la un protest desfăşurat în 10 noiembrie pe traseul Bosanci-Inspectoratul Şcolar Suceava. De asemenea, DGASPC adună probe şi în cazul prezenței minorilor la mitingul de duminică, 14 noiembrie, din centrul orașului Suceava.

DGASPC Suceava precizează că a solicitat Prefecturii judeţului, dar şi Poliţiei informaţii referitoare la respectarea măsurilor privind desfăşurarea protestelor.

Citeste si: Nicolae Ciucă este propunerea de premier a PNL. A fost votat în unanimitate Biroul Executiv al partidului

Elevii au fost aduși la proteste împotriva vaccinului

,,După protestele din data de 14 noiembrie din municipiul Suceava, ne-am autosesizat şi am solicitat instituţiilor competente sprijinul în sensul de a verifica dacă au fost respectate drepturile copiilor prezenţi la manifestaţie, deoarece nu trebuie confundat dreptul copilului la libera opinie şi dreptul la exprimare, cu obligarea acestuia de a participa la un eveniment pe care nu îl înţelege pe deplin. Am înaintat adrese către Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, pentru a obţine informaţii cu privire la modul în care s-a verificat de către organele în drept respectarea regulilor privind desfăşurarea unei manifestaţii la care au participat şi minori şi dacă au fost sesizări cu privire la situaţii de risc în care s-au putut afla copiii participanţi la manifestaţie.

De asemenea, am trimit o adresă către Inspectoratul Şcolar Suceava şi către şcolile participante, pentru a verifica dacă s-au respectat regulile privind participarea minorilor la manifestaţie doar însoţiţi de reprezentanţii legali, iar în cazul în care au fost însoţiţi de către cadrele didactice, dacă există acordul scris al reprezentatului legal al fiecărui copil”, se precizează în comunicatul DGASPC Suceava.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Octavian Jurma vorbește despre tratamentul pentru dezvaccinare anti-COVID: "Poate duce la deces"

În ultimele doă săptămâni, în mai multe localități din județul Suceava s-au desfășurat proteste. Aceste activități au fost urmare a anunțului Ministerului Educaţiei: Acesta a hotărât ca învăţământul să se desfăşoare online în şcolile cu rată de vaccinare scăzută. În data de 10 noiembrie, mai bine de 100 de elevi şi părinţi din comuna Bosanci, sub îndrumarea edilul PNL Neculai Miron, cunoscut publicului datorită opiniilor antivacciniste, au protestat pe o distanţă de zece kilometri între Bosanci şi Inspectoratul Şcolar Suceava, fiind deranjați de introducerea învăţământului online. Reprezentanţii ISJ Suceava au susținut că acest eveniment putea fi organizat doar cu participarea părinţilor, fără implicarea minorilor. 

Citeste si: Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin în vacanță: „E mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de angajații unui hotel: "Nu știu cine te consideră pe tine vedetă, tatăl tău a fost, eu de tine n-am auzit până ieri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Când începe vacanţa de iarnă 2021 pentru elevi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si