Un român va muri eutanasiat în Spania. Bărbatul și-a împușcat trei foști colegi și doi polițiști, înainte de a fi grav rănit

Românul Marin Eugen Sabău, Supranumit „Pistolarul din Tarragona”, are doar 46 de ani și va fi eutanasiat marți, 23 august.

Author: Laura Macovei luni 15 august 2022 , 09:12

Un român va muri eutanasiat în Spania. Bărbatul și-a împușcat trei foști colegi și doi polițiști, înainte de a fi grav rănit

Un român va muri eutanasiat în Spania. Bărbatul și-a împușcat trei foști colegi și doi polițiști, înainte de a fi grav rănit

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Românul lucrase ca agent de pază la o filială din Tarragona a firmei Securitas. El voia de de la firmă o sumă de bani, după ce a fost concediat. Deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Românul a împușcat trei foști colegi pe motiv că nu a primit o sumă de bani

Pe 14 decembrie 2021, a intrat înarmat în clădirea fostei sale firme și a împușcat un manager și alte două persoane, rănindu-i grav. Apoi, în timp ce fugea, a împușcat un polițist și a trimis un ultim mesaj foștilor colegi, pe e-mail: „Sărbători fericite, nenorociților!”

Citeste si: Un tânăr de 23 de ani a provocat un accident mortal în Maramureş. Petru a murit din cauza unui șofer băut

Ulterior, a fost rănit grav de polițiștii care au pornit în urmărirea sa. Din cauza rănilor suferite, românul suferă de tetraplegie ireversibilă, având dureri insuportabile. Acestuia i-a fost amputat un picior și este dependent de aparate pentru a rămâne în viață.

După mai multe luni de tratament în spital, Sabău a cerut să fie eutanasiat.

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul formulat de rudele victimelor sale împotriva rezoluției Tribunalului din Tarragona, care pe 4 august a autorizat eutanasierea românului.

Victimele nu mai primesc despăgubiri

În acest caz, singura soluție prin care rudele bărbatului rănit ar fi putut primi despăgubiri era să se continue procesul Curții Constituționale. Însă, odată ce bărbatul va fi eutanasiat, acest lucru nu se va mai întâmpla. 

Citeste si: Scene de groază: un tânăr și-a decapitat tatăl folosind un cuțit de bucătărie

Conducerea Consorțiului de Sănătate Terrassa a comunicat joi, 11 august, Tribunalului de Instrucție din Tarragona, care se ocupă cu această cauză, că odată ce a fost aprobată eutanasierea, va lua „măsurile corespunzătoare”, pentru ca furnizarea „serviciului de ajutor pentru a muri” să poată fi efectuată marți, 23 august.

Doi agenție de poliție împușcați

Chiar dacă cei doi polițiști intenționam să meargă mai departe cu procesul, se pare că, potrivit Curții Constituționale spaniole, dreptul românului „ de a muri” are prioritate. 

Acesta este motivul pentru care dreptul de a muri al „Pistolarului din Tarragona” are prioritate față de protecția judiciară efectivă, invocată de victimele sale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si