Un satean din Bistrita a realizat o opera de arta cu care a reusit sa-si uimeasca toti vecinii. A construit cea mai ciudata biserica. Uite din ce e facuta

A construit in cele mai mici detalii o biserica, dar din bete de chibrit! Nu este o gluma, ci opera de arta a unui satean din Bistrita-Nasaud, care a reusit sa-si uimeasca toti vecinii cu talentul, dar mai ales cu migala sa.

Author: A.L. miercuri 17 mai 2017 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Incet, cu migala si multa rabdare, nea Gelu a reusit sa realizeze din chibrituri  o adevarata minuntatie 

"Ca si niste caramizi,cumva! Si dupa aia vine urmatoarea...tot aici, la jumatate,  si dupa asta facem o bucata din asta!"

"La tururile astea mai mici: astea sunt in trepte, in spirala,  pe aici, sus! Si la asta si la celallat!"

Rabdarea barbatului este,  cu siguranta, punctul sau forte. Omul a reusit sa reproduca, la scara mai mica, chiar si biserica din localitate. Si nu numai la exterior.

"Am lucrat la ea un an si jumatate.(...) A fost o perioada cand am vazut ca e asa migalos... Si am renuntat de 2 ori! dar..."

Pasiunea lui nea Gelu nu s-a oprit aici.Din mainile sale au iesit, rand pe rand, ceasuri, cani, polonice, ba chiar si instrumente muzicale.

"O vioara facuta dupa un model original!
Daca i-am pune coarde ar si canta?
Sunt sigur!
Deci ar avea rezonanta?
Da!"

Totul este reprodus pana la ultimul detaliu iar rezultatele muncii sale au uimit tot satul!

"Nu am mai vazut. e foarte frumoasa! Are multa rabdare"

"Dar numai cand faci focul si iti pare greu cand se stinge una asa, daramite sa faca asa ceva!  Eu nu stiu cum a putut face"

Sa nu credeti insa ca micile lucrari  stau  ascunse  intre peretii casei sale. Creatorul lor le-a expus prin toata tara, pe la targuri. Iar pe unde a trecut cu ele, a starnit admiratia si curiozitatea tuturor!


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si