Un satean din Bistrita a realizat o opera de arta cu care a reusit sa-si uimeasca toti vecinii. A construit cea mai ciudata biserica. Uite din ce e facuta

A construit in cele mai mici detalii o biserica, dar din bete de chibrit! Nu este o gluma, ci opera de arta a unui satean din Bistrita-Nasaud, care a reusit sa-si uimeasca toti vecinii cu talentul, dar mai ales cu migala sa.

A.L., miercuri 17 mai 2017 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Incet, cu migala si multa rabdare, nea Gelu a reusit sa realizeze din chibrituri  o adevarata minuntatie 

"Ca si niste caramizi,cumva! Si dupa aia vine urmatoarea...tot aici, la jumatate,  si dupa asta facem o bucata din asta!"

"La tururile astea mai mici: astea sunt in trepte, in spirala,  pe aici, sus! Si la asta si la celallat! "

Rabdarea barbatului este,  cu siguranta, punctul sau forte. Omul a reusit sa reproduca, la scara mai mica, chiar si biserica din localitate. Si nu numai la exterior.

"Am lucrat la ea un an si jumatate. (...) A fost o perioada cand am vazut ca e asa migalos... Si am renuntat de 2 ori! dar... "

Pasiunea lui nea Gelu nu s-a oprit aici.Din mainile sale au iesit, rand pe rand, ceasuri, cani, polonice, ba chiar si instrumente muzicale.

"O vioara facuta dupa un model original!
Daca i-am pune coarde ar si canta?
Sunt sigur!
Deci ar avea rezonanta?
Da! "

Totul este reprodus pana la ultimul detaliu iar rezultatele muncii sale au uimit tot satul!

"Nu am mai vazut. e foarte frumoasa! Are multa rabdare"

"Dar numai cand faci focul si iti pare greu cand se stinge una asa, daramite sa faca asa ceva!  Eu nu stiu cum a putut face "

Sa nu credeti insa ca micile lucrari  stau  ascunse  intre peretii casei sale. Creatorul lor le-a expus prin toata tara, pe la targuri. Iar pe unde a trecut cu ele, a starnit admiratia si curiozitatea tuturor!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si