Unul din cei trei militari raniti in Afganistan a murit la spital - Mihai Stoica avea 41 de ani, era casatorit si avea un copil

Militarul grav ranit in urma unui atac asupra unei patrule romanesti care executa o misiune in regiunea Kandahar din Afganistan a murit la spital, anunta Ministerul Apararii. in urma atacului au fost raniti alti doi militari, care sunt in stare stabila.

C.I.P., vineri 15 septembrie 2017 , 16:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit MApN, caporalul Madalin Stoica avea 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii si era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

In acelasi incident au fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma. Ei au primit ingrijiri medicale, fiind evacuati pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul lor.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Madalin Stoica si a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de a-i conferi Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate in unitatile militare din tara si din teatrele de operatii ceremonii de comemorare a militarului care a murit in Afganistan.

In anul 2017, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

In timpul misiunilor externe, 29 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si