Uraganul Dorian, a doua cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în Atlantic, a lovit insulele Bahamas

Uraganul Dorian, a doua cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în Atlantic, a lovit duminică noaptea insulele Great Abaco şi Grand Bahama din Bahamas şi se îndreaptă periculos de aproape de Florida, cu valuri distructiv de înalte, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Miami, transmite Reuters.

Author: R.B. luni 02 septembrie 2019 , 11:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Furtuna a provocat valuri cu înălţimi de 5,5 până la 7 metri peste nivelul normal la Great Abaco. La ora 03:00 GMT, uraganul se afla la 220 de kilometri de coasta Floridei, unde unele regiuni au fost evacuate. Mai la nord, Guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, a ordonat evacuarea obligatorie a opt ţinuturi aflate pe coastă, luni, începând cu ora 16:00 GMT.

Citeste si: Furtuna Barry mătură Louisiana! Risc de inundaţii puternice

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a ordonat evacuarea totală sau parţială a cinci ţinuturi de coastă, începând cu după-amiaza zilei de luni.

Chiar şi numai o lovitură uşoară din partea celui mai puternic uragan care a lovit vreodată Florida ar putea aduce ploi torenţiale şi vânt cu potenţial distructiv, potrivit NHC.

Citeste si: VIDEO| Dezastru și multă durere după furtuna din Halkidiki. Localnic: „Totul este distrus!”

”Cu această direcţie, centrul uraganului periculosului uragan Dorian va continua să lovească insulele Great Abaco ţi Grand Bahama în această noapte şi luni. Uraganul se va deplasa periculos de aproape de coasta de est a Floridei, de luni şi până marţi noaptea”, a avertizat NHC.

Dorian va rămâne la nivel de uragan în următoarele cinci zile, potrivit NHC.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si