Vă mai amintiţi de Radu Berceanu? Unul dintre cei mai importanţi politicieni cândva, acum este afacerist! Ce afacere cu pierderi are acesta

Radu Berceanu a fost la un moment dat unul dintre cei mai puternici oameni în stat, însă s-a retras din politică în urmă cu câţiva ani şi s-a axat pe afaceri.

Webeditor: Mihai Dragan Author: C.L. luni 26 noiembrie 2018 , 08:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Radu Berceanu a fost unul din liderii Partidului Democrat, în perioada lui de glorie, a fost parlamentar, ministru de mai multe ori. S-a retras însă din politică şi s-a dedicat afacerilor. Una dintre afacerile lui însă îi cam dă dureri de cap. Este vorba despre un mare hotel din Cariova, în care pe lângă Radu Berceanu şi familia lui, acţionar este şi statul.

Iar acest partener de afacere, statul, s-a decis să se retagă şi a scos la vânzare pachetul său de acţiuni, în procent de 13,35%.

Conform dcbusiness.ro, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a scos la licitaţie pachetul de 13,35% pe care îl deţine la Jiul SA Craiova, cu un preţ de pornire de 3.416.800 lei.Societatea deţine unul dintre cele mai mari hoteluri din Craiova, unitate care a fost modernizată şi în care a fost investită în ultimii ani suma de 14 milioane de euro.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Investiţia nu a fost însă profitabilă până acum. Jiul SA a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 16,3 milioane de lei şi pierderi de peste 440.000 lei, cu 107 angajaţi, precum şi datorii totale de 44,5 milioane lei. Hotelul lui Berceanu a înregistrat, de altfel, pierderi pe linie în ultimii nouă ani consecutivi, cu o valoare totală de 15,5 milioane lei, scrie aceeaşi publicaţie. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si