Vacanța intersemestrială 2021: Când se întorc elevii la școală

Elevii se vor bucura de o vacanță imediat după începerea noului an. Iată când are loc prima vacanță a elevilor în 2021!

Catalina Popa, vineri 22 ianuarie 2021 , 12:31

Vacanta intersemestriala 2021
Vacanta intersemestriala 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni
Semestrul I- 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie- 29 ianuarie 2021)
Semestrul al II-lea- 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

În perioada iernii, elevii au și o vacanță intersemestrială, de o săptămână, din 30 ianuarie

până la 7 februarie 2021.

Citeste si: Când au loc Rusaliile în 2021

Vacanța de Paște

Vacanța de primăvară va avea două săptămâni, acordate în două perioade distincte:

De Paștele Catolic (4 aprilie) în perioada: 2- 11 aprilie
De Paștele Ortodox (2 mai) în perioada: 30 aprilie- 9 mai
Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020- 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Vacanta intersemestriala 2021
Vacanta intersemestriala 2021

Când se redeschid școlile

Toate şcolile din România s-au închis începand cu data de 9 noiembrie. Cursurile au fost mutate în mediul online ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Citeste si: Curs valutar BNR, vineri 22 ianuarie. Emoții pentru leu la finalul săptămânii

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că se va "reuşi" deschiderea şcolilor în data de 8 februarie 2021 "într-o formă sau alta".


Potrivit ministrului, problemele predării online sunt "structurale, nu sunt probleme circumstanţiale", de care "se loveşte orice stat".

Decizie propusă de Ministrul Educației: Se micșorează numărul elevilor în clasă!

 Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvență- zi, se va reduce:

de la 28 la 24 de elevi în clasă  pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională- profil sportiv, teologic, pedagogic

şi învățământul liceal de artă;

de la 28 la 26 de elevi  în clasă pentru filiera teoretică.

Joi, 21 ianuarie 2021, a fost transmis la Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022.

Astfel, decizia de astăzi modifică ordinul de ministru nr. 5.599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția  României Educate.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 1 martie 2021– Prima parte-... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 1 martie 2021– Prima parte- VIDEO. Aya și Alexandra, bătaie la început de săptămână: „Înainte să îmi spui că îmi fug mie ochii după...”
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si