Vacanta la rulota. Pensionarii se bucura de concediu si economisesc si bani

Visaţi la un concediu, cât o vară-ntreagă, ba, pe deasupra, să economisiţi şi bani? Ei bine, nu e un vis imposibil, doar că mai aveţi, de aşteptat până la pensie.

miercuri 13 iulie 2016 , 19:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vai de mine, am ajuns la noroc. Cameramanul bea? Aoleu, e sofer. N-are voie! Pai si mata nu conduci? Nu. Imping eu masina, daca e. Sanatate! Noroc!

La bustul gol, in cort si cu tuica in fata. Asa fug de canicula din orase rulotistii de la Cheia.

Sunteti in concediu. Concediu prelungit, concediu de pensionari. E prelungit, asa.

Cele cateva cupluri de pensionari au gasit cheia fericirii si-a economiei la sange. Sa stea toata vara, in mijlocul naturii, si sa se gospodareasca singuri.

O tocanita cu carne, o tocanita de cartofi cu carne. 14.16 + 14.28 aveti si aragz, aveti de toate. Ne facem si pizza. Aici avem camara.

Pentru catelus avem niste aripioare si am ciorbita de vitel si friptura de ieri, ca a fost ziua mea.

Marar, patrunjel. avem si usturoi. Cu asta facem stufat, de Paste. E mic inca. Da. Leustean.

Ce ati cules aici, de care aveti? Iutari, manatarci si galbiori.

Peste din rau, ciuperci din padure si verdeturi din propria gradina.
Cu frigiderele si camarile pline ochi, nimic nu le lipseste locatarilor resedintei de vara. Au pana si dusuri. E drept, cu apa incalzita de soare.

Ia uite, la ora asta. Bate soarele in ea toata ziua. Se face de ce sa mai. Avem conditii ca la Bucuresti.

Si doamna chiar nu glumeste. Daca stati in Bucuresti, e imposibil sa nu fi simtit pe propria piele reviziile care va trimit la incalzitul oalelor.  

Verde cat vezi cu ochii, flori frumos parfumate si aer tare, de munte! Daca pentru multi inseamna doar un concediu de vis, pentru cei de aici e traiul de-o vara intreaga. Si sa nu credeti ca au timp sa se plictiseasca.

Ia uite ce aici. Ia uite ce aici. Primite cadou. 15.00 Vedeti? Oho! Isi omoara timpul, uitati.

Cat timp doamnele se relaxeaza, intre o mancare gatita si o curatenie luna, domnii isi fac de treaba cu afumatorile.

Aici avem un burlan in care punem carne, peste, carnati. Il bagam aicea si-acolo vine fumus. Cam cat il tineti acolo? Cam 3 ore, rumegus.

Pe langa bucuria de a sta in mijlocul naturii, oamenii mai au un motiv de fericire: economisesc bani buni, la intretinere.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si