Vacanţă octombrie 2021 pentru elevi: De luni, 25 octombrie 2021, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni

Vacanţă şcolară octombrie 2021. Klaus Iohannis a anunțat o decizie de ultimă oră: Toți elevii intră în vacanță de luni timp de două săptămâni.

Author: Alina Raducu miercuri 20 octombrie 2021 , 19:40

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Scolile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă. Documentul propune ca o eventuală deschidere să aibă loc pe „scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății”, conform edupedu.ro.

UPDATE: Ministrul Educației a anunțat că zilele de vacanță impusă din perioada 25 octombrie- 5 noiembrie se vor recupera în perioada 3-14 ianuarie 2022, astfel că semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie 2022.

Semestrul al doilea va începe cu o săptămână mai târziu, pe 17 ianuarie 2022.

Aşadar, elevii ar trebuie să revină la şcoală pe data de 8 noiembrie 2021. Însă, acest lucru depinde de modul în care evoluează numărul de cazuri de COVID-19 şi situaţia la ATI.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat după zece zile, se va face o evaluare a situației și o nouă analiză, înainte de a se decide dacă elevii se vor întoarce în bănci, la școală,

după cele două săptămâni de vacanță.

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni elevii se întorc la şcoală – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Raed Arafat.
Vacanța de vară, adică finalul anului școlar, nu se va modifica. De asemenea, nu vor exista schimbări nici în ceea ce priveşte datele examenelor naționale.

Decizia finală și ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar 2021-2022 vor fi emise vineri, 5 noiembrie.

Vacanţă şcolară octombrie 2021. UPDATE: Klaus Iohannis: S-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni

”Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim de protecţia individuală, începând cu luni, masca va devein obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască”, a declarat preşedintele.

Elevii se bucură în fiecare an școlar de trei mari vacanțe, si anume: vacanța de iarnă, vacanța de Paște și vacanța de vară. Însă pe lângă acestea, preșcolarii și elevii claselor primare mai au o vacanță de o săptămână și în octombrie. 

Structura anului școlar 2021-2022. Când începe vacanţa din octombrie 2021?

  • Semestrul I are 14 săptămâni, cursurile încep din data de 13 septembrie 2021 și se încheie la 22 decembrie 2021.
  • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni, cursurile încep din data de 10 ianuarie 2022 și se încheie la 10 iunie 2022.

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CNSU a anunțat că vor fi achiziționate 70 de milioane de teste rapide de salivă. Testele vor fi folosite în școli

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021

Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021

Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022

Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare)

Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022

Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, conform edupedu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis, pe 9 septembrie, că tezele și simulările se vor susține în anul școlar 2021-2022: „În momentul de față, tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal”.

Tootodată, tezele se vor susține cu 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului, potrivit ordinului de ministru privind structura anului școlar 2021-2022. “ Intervalul aferent programului “Şcoala altfel” nu va coincide cu perioada în care se susţin lucrările scrise semestriale (tezele)”, conform documentului.

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației a vorbit despre închiderea școlilor sau nu. Ce urmează?

Elevii din clasele terminale din învățământul liceal clasa a XII-a zi și clasa a XIII-a seral și frecvență redusă, studiază 32 de săptămâni în anul școlar 2021-2022 și încheie cursurile mai devreme la data de 27 mai 2022, pentru cei din clasa a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

Însă, pentru clasele din învățământul liceal filiera tehnologică exceptând clasele terminale, respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 1 iulie 2022.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM luni, 6 decembrie: Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae? Prognoza meteo ANM luni, 6 decembrie: Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae?
spotmedia.ro
Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat
spotmedia.ro
A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e... A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e sortită pieirii
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
infoactual.ro
Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama... Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO
doctorulzilei.ro
Primele măsuri după confirmarea variantei Omicron. Test PCR obligatoriu la intrarea în... Primele măsuri după confirmarea variantei Omicron. Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară, formular PLF şi carantină de 10 zile pentru nevaccinaţi
romaniatv.net
Părinții lui Ion Șmecherul, distruși de durere. Și-au condus fiul pe ultimul drum.... Părinții lui Ion Șmecherul, distruși de durere. Și-au condus fiul pe ultimul drum. ȘOCANT. Ce s-a întâmplat la înmormântare!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si