Un vaccin împotriva covid-19, autorizat în rândul armatei chineze

Armata chineză a autorizat folosirea în rândul trupelor a unui vaccin împotriva covid-19, conceput de către un institut de cercetare militar şi o companie farmaceutică, a anunţat luni întreprinderea, relatează AFP.

G.B., luni 29 iunie 2020 , 18:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Laboratoarele din întreaga lume se întrec în găsirea unui remediu la SARS Cov-2, noul coronavirus descoperit prima oară în 2019 în China şi care a ucis deja peste 500.000 de oameni în lume.

Aproape jumătate dintre cele 17 vaccinuri care se află în prezent în teste clinice - adică pe om - sunt dezvoltate de către institute chineze, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Între aceste vaccinuri, societatea chineză CanSinoBIO colaborează cu Academia Militară de Ştiinţe Medicale la unul dintre vaccinurile împotriva covid-19 cele mai avansate la ora actuală.

Un vaccin împotriva covid-19, autorizat în rândul armatei chineze

”Datele testelor clinice au arătat un profil bun al securităţii şi un nivel mare de răspuns imunitar umoral şi celular”, îşi exprimă satisfacţia compania într-un comunicat transmis Bursei din Hong Kong, unde este cotată.

Comisia Militară Centrală - instituţia în suboerdinea căreia se află armata chineză - a dat undă verde, la 25 iunie, unei utilizări a vaccinului pe militari, a anunţat ea.

vaccin covid armata chineză

Era neclar imediat dacă această autorizare implică o campanie de vaccinare în armata chineză - care numără aproximativ două milioane de oameni.

Ministerul chinez al Apărării, contactat de AFP pe această temă, nu a răspuns.

Citeste si: Atac aerian în Afganistan: Zeci de morţi şi răniţi

Citeste si: Franţa: Fostul premier Francois Fillon, condamnat la cinci ani de închisoare

Citeste si: Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

CanSinoBIO subliniază în comunicat că nu poate garanta încă faptul că vaccinul său va fi comercializat marelui public.

OMS a anunţat că, în afară de cele 17 vaccinuri împotriva covid-19 teste pe om, alte 132 de vaccinuri se află în prezent în faza de evaluare preclinică.

vaccin covid armata chineză

Niciun vaccin nu a primit autorizaţie de comercializare.

Citeste si: Simptome coronavirus: s-au descoperit trei noi semne ale bolii

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si