Un nou vaccin împotriva COVID - 10 are rezultate promiţătoare

Un nou vaccin împotriva COVID - 10 are rezultate promiţătoare în ceea ce priveşte protecţia şi imunitatea.

Author: Andreea Stoica marți 21 iulie 2020 , 12:14

vaccin impotriva covid 19
vaccin impotriva covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este vorba despre un vaccin cu nanoparticule aflat în dezvoltare în SUA.

Acesta a prezentat rezultate promiţătoare în ceea ce priveşte protecţia şi imunitatea, stimulând în condiţii de siguranţă producţia de anticorpi şi răspunsuri ale celulelor T antivirale la exemplare de şoareci şi macaci, potrivit unui nou studiu preclinic publicat luni în jurnalul Science Translational Medicine şi citat de Xinhua.

Vaccinul este numit repRNA-CoV2S

Vaccinul este numit repRNA-CoV2S. Acesta conţine molecule ARN replicant bazate pe secvenţe din proteina S (''spike'') a SARS-CoV-2- care permite virusului să pătrundă în celulele umane- alături de o emulsie de nanoparticule care îmbunătăţeşte capacitatea imunogenă şi stabilitatea vaccinului.

Vaccinul a generat răspunsuri imune după injectarea unei singure doze la şoareci. Acesta este un obiectiv important pentru cercetători.

Citeste si: Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford pare sigur şi pregăteşte sistemul imunitar

Deşi sunt necesare mai multe cercetări pentru a se stabili gradul de protecţie oferit, el reprezintă un candidat promiţător pentru obţinerea unui vaccin, deosebit de necesar şi eficient, pentru COVID-19.

Un nou vaccin împotriva COVID - 10 are rezultate promiţătoare
Un nou vaccin împotriva COVID - 10 are rezultate promiţătoare

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Echipa de cercetători, condusă de Jesse Erasmus de la Departamentul de Microbiologie al Universităţii din Washington, a dezvoltat un vaccin pentru SARS-CoV-2 pe bază de ARN replicant,. Vorbim despre molecule care tind să genereze răspunsuri imune mai puternice în comparaţie cu cele de ARN mesager, utilizate în alte vaccinuri.

Citeste si: Când vom avea un vaccin împotriva COVID-19? Anunţul făcut de OMS

O singură doză injectată a produs cantităţi mari de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 la şoareci

Oamenii de ştiinţă au observat că o singură doză injectată a produs cantităţi mari de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 la şoareci, iar adăugarea unei doze rapel a amplificat efectele vaccinului la rozătoarele mai în vârstă şi a generat răspunsuri imune puternice din partea celulelor T în splină şi plămâni, conform agerpres.ro.

Atât abordările pe bază de doză unică, cât şi cele pe bază de rapel s-au dovedit sigure. Ele au produs răspunsuri similare la exemplare de macac cu coadă de porc, care au durat cel puţin 70 de zile, potrivit studiului.

Citeste si: Anunț făcut de OMS. Când va fi disponibil primul vaccin anti-COVID: „S-au făcut cele mai mari progrese în domeniu”

Conform cercetării, anticorpii din organismul macacilor au neutralizat cantităţile de virus SARS-CoV-2 similare concentraţiilor observate în serul persoanelor care se recuperează după infecţie.

Cercetătorii au în plan să înceapă dezvoltarea clinică a vaccinului sub denumirea de HDT-301.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si