Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu Pfizer. Cea mai mare tranșă de doze ajunge luni în țară

Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu serul Pfizer. Cea mai mare tranșă de vaccinuri ajunge luni în țară și apoi dozele vor fi distribuite echilibrat în teritoriu. Noua tranșă este binevenită în condițiile în care cele mai multe centre de vaccinare cu AstraZeneca s-au transformat în centre Pfizer sau Moderna.

Razvan Ilie, duminică 25 aprilie 2021 , 17:35

Cei mai mulți români s-au vaccinat cu serul Pfizer - aproape 4 milioane de doze au fost administrate până acum[Sursa foto: Facebook /Rovaccinare]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

România primește luni cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer BioNTech de până acum, care constă în 725.400 doze, a informat duminică Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeste si: Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

Unde ajung dozele de vaccin Pfizer

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit unui comunicat al CNCAV. Transportul în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile Pfizer vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara[Sursa foto: Facebook / Rovaccinare]

Distribuirea vaccinurilor Pfizer care sosesc luni:

* Centrul Regional de Depozitare Cluj- 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa- 92.430 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova- 91.260 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi- 93.600 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara- 93.600 doze.

Câți români s-au vaccinat cu Pfizer până acum

Potrivit CNCAV, până în prezent, ţara noastră a recepţionat 4.397.309 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.843.269 au fost deja utilizate.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 25 aprilie 2021. Câte decese s-au înregistrat în ultima zi

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate

publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Oamenii de știință investighează  o nouă tulpină a coronavirusului, provenită din Tanzania, care a dobândit 34 de mutații, devenind varianta cu cea mai mare diversitate genetică detectată până în prezent.

Tulpina tanzaniană poartă 14 mutații în proteina spike- partea virusului responsabilă de intrarea în celulele umane.

Prin mutații succesive, structura proteinei spike s-a modificat pentru a-i facilita legarea și penetrarea celulelor umane, așa cum reiese din analiza tulpinii din Marea Britanie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si