Vaccinare anti-COVID- varianta Omicron de coronavirus a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Analiza la scară largă a eficacității vaccinului Pfizer pare să susțină indicațiile timpurii că vaccinul a fost eficace într-o oarecare măsură împotriva variantei Omicron, dar sub eficacitatea din cazul variantei Delta.
Citeste si: Tot mai puțini români se vaccinează împotriva COVID-19
Vaccinare anti-COVID: vaccinul Pfizer te apără de spitalizarea cu Omicron
Vaccinare anti-COVID. Un vaccin Pfizer/BioNTech în două doze oferă doar 33% protecție împotriva infecției cu varianta Omicron a coronavirusului, dar o protecție de 70% împotriva spitalizării, potrivit unei analize la scară largă din Africa de Sud publicată marți și prezentată în presa internațională.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro
Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro
Vaccinare anti-COVID. Prima analiză la scară largă a eficacității vaccinului Pfizer în regiunea în care a fost descoperită noua variantă Omicron pare să susțină indicațiile timpurii că Omicron este mai ușor de transmis și că injecția Pfizer nu este la fel de eficientă în protejarea împotriva infecției precum a fost împotriva variantei Delta.
Citeste si: Primul caz cu varianta Omicron în China. Care e riscul apariției unui "nou Wuhan"
Vaccinare anti-COVID: Primul studiu la scală mare din Africa de Sud
Vaccinare anti-COVID Analiza s-a bazat pe un eșantion de 211.000 rezultate pozitive ale testelor Covid-19, dintre care 41% de la adulți care au primit două doze de vaccin Pfizer.
Vaccinare anti-COVID Aproximativ 78.000 dintre aceste rezultate pozitive ale testelor Covid-19 între 15 noiembrie și 7 decembrie au fost atribuite infecțiilor cu Omicron. Studiul a fost realizat de Discovery Health, cel mai mare asigurător privat de sănătate din Africa de Sud, și Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud.