
Vaccinul AstraZeneca, eficiență de 79% împotriva Covid. Prin comparaţie, vaccinul Moderna are o eficacitate mai mare de 94% în prevenirea coronavirusului, iar vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a avea 95% eficienţă.
Vaccinul AstraZeneca COVID-19 s-a comportat mai bine decât se aștepta într-un studiu major de stadiu târziu, publicat recent și prezentat de presa internațională.
Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 funcționează mai bine decât se aștepta, scrie The Globe and Mail, un studiu recent demonstrând o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva formelor severe de coronavirus şi a spitalizării.
Potrivit unui studiu efectuat în SUA, vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea formelor simptomatice de coronavirus.
Citeste si: Peste jumătate din populaţia britanică adultă a fost vaccinată împotriva Covid-19
Vaccinul AstraZeneca, eficiență de 100% în prevenirea ajungerii la ATI
Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului realizată în SUA, Chile și Peru, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.
Rezultatele au arătat o eficiență de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării.
Prin comparaţie, vaccinul Moderna are o eficacitate mai mare de 94% în prevenirea coronavirusului, iar vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a avea 95% eficienţă.
Rezultatele vin în plin scandal european cu privire la riscurile posibile asociate vaccinării cu serul AstraZeneca în urma apariţiei cheagurilor de sânge la unele persoane vaccinate. Germania, Franţa, Italia şi Spania sunt printre ţările care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a concluzionat că serul este sigur şi eficient.
Citeste si: Vești bune pentru toți românii. Ce se întâmplă cu dozele de vaccin Pfizer
Două noi decese suspecte în Norvegia după vaccinarea cu AstraZeneca
Autorităţile norvegiene anchetează decesul a două persoane care s-au vaccinat cu serul produs de AstraZeneca şi care au prezentat un tablou clinic neobişnuit de tromboembolism, transmite EFE, potrivit Agerpres.
Patru persoane au murit până acum în Norvegia în ultimele două săptămâni, cu un tablou clinic care include o cantitate scăzută de plachete, coagulare a vaselor sangvine şi hemoragii, similar celui detectat în mai multe ţări.
Alţi doi pacienţi continuă să fie internaţi în Spitalul Universitar din Oslo cu simptome similare, au semnalat autorităţile, care au confirmat informaţia potrivit căreia mai mulţi dintre cei decedaţi aveau sub 50 de ani şi făceau parte din personalul medical.
„Agenţia Medicamentului nu poate exclude faptul că aceste cazuri ar putea avea legătură cu vaccinul”, a transmis instituţia într-un comunicat, care subliniază că aceste simptome nu au fost înregistrate la pacienţi care au primit alte vaccinuri anticoronavirus folosite în Norvegia, precum Pfizer-BioNTech şi Moderna.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.