Val de reacții emoționante după decesul Tamarei Buciuceanu. Monica Pop: „Nu pot să cred că nu mai e, o văd tot timpul”

Actorii Eugen Cristea și Cristinea Deleanu, dar și medicul Monica Popa deplâng moartea marii actrițe Tamara Buciuceanu, care încetat din viață marți, la vârsta de 90 de ani.

D.S., miercuri 16 octombrie 2019 , 17:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„A fost un model și, deși orice pierdere este cumplită, asta este ultracumplită, pentru că este un gol care nu se va umple prea curând. Sau poate nu se va umple niciodată. Doamna Tamara a fost, pentru noi, ca o mamă: grijulie, atentă. Spunea ca n-a trăit pentru ea, a trăit pentru publicul care a iubit-o”, a spus, vizibil emoționat, Eugen Cristea.

Citeste si: Rămas bun, mare doamnă! Unde va fi depus trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu Botez

„Era un soi de om agreabil, blând, cumsecade și cu mare haz”, și-a amintit, la rândul ei, Cristina Deleanu.

Medicul Monica Pop a povestit despre vizitele făcute Tamarei Buciuceanu: „Am început să merg în vizită, din când în când. Mă simțeam onorată de lucrul acesta. Am stat mult de vorbă, mi-a povestit despre soțul dânsei, care era medic și el, medic anestezist”.

„Nu pot să cred că nu mai e, o văd tot timpul. Când am fost la ziua dânsei, era mai suferindă față de ce știam eu înainte, dar, oricum, foarte prezentă. Nu m-am așteptat la deces”, a adăugat Monica Pop.

Mai multe declarații emoționante, la Știrile Kanal D de la ora 19.00.

Supranumită "Doamna comediei româneşti", fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie, Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina, Republica Moldova. A fost una dintre cele mai îndrăgite actriţe de teatru, film şi televiziune din România.

Publicul şi-o aminteşte în roluri memorabile precum Aneta Duduleanu din "Cuibul de viespi", regia Horea Popescu, Chiriţa din "Chiriţa în provincie", regia Alexandru Dabija, sau Isoscel din "Liceenii", regia Nicolae Corjos.

Citeste si: Ionică din Liceenii moștenește întreaga avere a Tamarei Buciuceanu-Botez

"Când m-am născut eu, noaptea, doctorul i-a spus mamei: doamnă, e o lumina afara…ca ziua…fetiţa asta o să aibă noroc…o sa aibă o stea!", povesteste Tamara Buciuceanu-Botez, în volumul monografic "O viaţă închinată scenei", de Bogdana Darie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si