Valea Cernei, coltul de Rai din Valcea unde trebuie sa mergi neaparat. Peisajul de poveste care te face sa uiti ca esti in Romania

Pe cat de putin e umblata, pe-atat de spectaculoasa este valea Cernei, din Oltenia de sub Munte. In coltul de Rai din Valcea, natura virgina si oamenii de poveste te fac sa te simti intr-un basm.

Author: A.L. vineri 21 iulie 2017 , 19:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

George Mihai si Cosmin Ciobanu va invita sa descoperiti una dintre cele mai noi forme de arta la festivalul sculptorilor cu drujba. Daca n-ati fost aici, sfarsitul acestei saptamani e cel mai bun moment s-o faceti!

 

A fost Gheorghe Gheorghiu Dej care a stat doua saptamani aici, a fost hranit de bunicul.

In pestera de sus, chiar de deasupra noastra. In fiecare dimineata I se aduce mancare. Un gest de omenie pana la urma. Fiecare, de-a lungul vremii, si-a creat diferite afinitati dar sa nu uitam sa fim oameni, asta e cel mai important! Exact! Si sa nu uitam sa ne bucuram de tot ce ne-a dat pamantul asta!]00:47:35

Raul Cerna a sapat o vale extraordinar de spectaculoasa.

Sfinxul ii spuneti voi. Sau ma rog, dupa imaginatia fiecaruia. Sau stanca cu cruce, ii mai spun localnicii si raul Cerna care ii susura la ureche. Si cu cat inaintezi incolo, cu atat descoperi alte si alte minuni.

Din cate inteleg, sunt pe aici si cateva galerii, cateva pesteri dnedeschise deocamdate spre vizitare, ba chiar aflate in stadiul de cercetare, de cartografiere. Exact, este grupul de speologi de la Silex Brasov, care se ocupa de pestera. Au cartat foarte mult si spun ca intr-adevar e cea mai mare descoperire a lor din ultimii ani.

Adica un aven impresionant. Se casca poate chiar sub noi undeva, nu? Exact, au dat cu aparatul lor cu laser si are 49 de metri inaltime.

Deci frumusete nu e doar ce cuprinzi, asa, cu ochii pe pamant, ci si-n adancuri… Stanci, padure, salbaticie, intr-un cuvant. Verde. Imblanzita de voi, de oameni.

Urmariti materialul integral mai jos: 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si