Veste bună pentru părinți. Vor avea zile libere pentru a sta cu copiii

Senatul a adoptat joi un proiect de lege care prevede ca părinții să beneficieze de zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii școlilor.

Author: I.C. joi 23 aprilie 2020 , 13:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare modificarea prevederilor Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a decretării stării de urgenţă, în sensul acordării zilelor libere inclusiv în perioada vacanţelor şcolare”, se arată în raportul proiectului.

Citeste si: Coronavirus România. Bilanțul îmbolnăvirilor a depășit 10.000 de cazuri

Proiectul prevede ca desfășurarea activităților copiilor în vârstă de până la 12 ani să se desfășoare sub supravegherea unuia dintre părinți.

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat că grupul social-democrat va vota în favoarea priectului de lege.

„Actul normativ se referă la unele facilităţi care se acordă părintilor care stau să îşi îngrijească copiii în perioada afectată de pandemie şi la modul în care acordă retribuirea părintelui care îşi îngrijeşte copilul”, a precizat Bodog.

Citeste si: Când nu vom fi obligați să purtăm măști. Anunțul lui Alexandru Rafila

La rândul său, senatorul USR Mihai Goțiu a afirmat că grupul său parlamentar va vota pentru acest proiect, pentru că proiectul se referă la un suport emoțional, din moment ce mai multe studii psihologice arată că, de la începutul pandemiei de coronavirus, adolescenții și copiii sunt afectați negativ din punct de vedere psihic.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 41/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si