Veste buna pentru salariati! Valoarea tichetelor de masa va creste in 2018!

Valoarea bonurilor de masa a crescut din nou! Angajatorul poate opta acum pentru tichete in valoare de 15,09 lei, iar in cursul anului acesta un bon de masa va ajunge sa valoreze 20 de lei.

G. S., sâmbătă 03 martie 2018 , 15:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Firmele cu marje mari de profit vor putea acorda, si cu siguranta ca vor da astfel de mariri salariale, ca masura de fidelizare a angajatilor".
In alta ordine de idei, acest sistem de acordarea a bonurilor de masa arata de fapt cat de mici sunt salariile romanilor.

„Salariul ar trebui sa fie indestulator pentru toate cheltuielile angajatului si sa nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masa”, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

In 2018, bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masa, intrucat acordarea acestora a fost abrogata, potrivit noii legi a salarizarii bugetare.

Articolul 18 din legea salarizarii este cel care reglementeaza indemnizatia de hrana. Acesta prevede ca ordonatorii de credite sa acorde "indemnizatii de hrana anuale la nivelul a doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, cu exceptia personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala care, potrivit legii, beneficiaza de drepturi de hrana, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata".

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si