Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, potrivit Agerpres.

Citește și: Cel mai bogat om din Marea Britanie, atât de discret încât nici recepționerul său nu a auzit de el

Conform celor mai noi date ale FMI, publicate în raportul "World Economic Outlook" din aprilie 2024, creșterea economică a României va fi de 2,8 procente în acest an, față de 3,8% cât estima în octombrie 2023.

Vești proaste de la FMI despre economia României: inflația peste așteptările de anul trecut 

Noile prognoze ale FMI spun că după un avans de 2,1% anul trecut, economia României va creşte la 2,8% anul acesta, dar ar putea să accelereze până la 3,6% în 2025.

În octombrie, FMI estima un avans de 3,8% al PIB-ului României în 2024, însă noile perspective macroeconomice sunt mai pesimiste. 

Inflația din 2024, creştere medie anuală de 6% - potrivit FMI

Inflația din 2024, creştere medie anuală de 6% - potrivit FMI

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI prognozează că România va înregistra în acest an o creştere medie anuală de 6% şi de 4% anul viitor, de la 10,4% în 2023.

În octombrie, FMI estima o creştere medie anuală a inflaţiei de 5,8% în 2024.

De asemenea, FMI se aşteaptă la menţinerea deficitului de cont curent al României la 7,1% din PIB în 2024, similar cu nivelul previzionat în octombrie şi cu cel din 2023.

Pentru 2025, instituţia financiară internaţională previzionează o reducere uşoară, la 6,8% din PIB, a deficitului de cont curent.

În privinţa ratei şomajului, FMI estimează un nivel de 5,6% în 2024, similar cu cel din 2023, şi la 5,4% în 2025.

Previziunile au fost publicate cu prilejul reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM), ce se desfăşoară în perioada 15- 20 aprilie, la Washington. 

Banii românilor, mai puțini decât credea Guvernul?

Banii românilor, mai puțini decât spera Guvernul?

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si