Vești bune pentru angajați. 500 de miliarde de euro ajutor pentru firme

Miniştrii de Economie şi Finanţe din zona euro au ajuns, joi seară, la o înţelegere privind pachetul de măsuri economice care vor mobiliza peste 500 de miliarde de euro în împrumuturi pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19, după ce Olanda a fost de acord să destindă condiţiile de accesare a fondului de ajutorare, cunoscut ca Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Author: I.C. vineri 10 aprilie 2020 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Măsurile luate noaptea trecută erau „de neimaginat” în urmă cu doar câteva zile, a recunoscut preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, care a precizat că vor fi făcute eforturi pentru ca ele să fie disponibile în două săptămâni, informează TVE.

Citeste si: Raed Arafat, noi clarificări privind suspendarea activității în spitale

Miniştrii au convenit asupra unei linii de credit a MES de 240 miliarde de euro pentru a oferi lichidităţi statelor, mobilizarea a 200 miliarde de euro în investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, pentru împrumuturi în cazul întreprinderilor mici şi medii, şi un fond de 100 de miliarde de euro garantat de ţările membre pentru fond de şomaj şi păstrarea locurilor de muncă.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

În acord nu au fost cuprinse euro-obligaţiunile, cerute de ţările din sudul Europei.

Citeste si: Ministrul Sănătății: ”Urmează două săptămâni grele”

Eurogrupul a reuşit să ajungă la această înţelegere după ce miercuri a fost suspendată reuniunea, după 16 ore de negocieri fără consens. 

Surse diplomatice şi oficiali au declarat că neînţelegerile dintre Italia şi Olanda referitoare la condiţiile care trebuie ataşate creditelor din zona euro destinate guvernelor care se luptă cu pandemia blochează progresele aprobării unor fonduri de 500 de miliarde de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si