Informații din sala de judecată, în dosarul decesului lui Emi Pian. Cine l-a ucis, de fapt, pe interlop

Procesul morții lui Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, nu s-a încheiat. Magistrații vor da o sentință în acest caz, în curând. Familia lui Emi Pian așteaptă cu nerăbdare ca tânărul care l-a ucis pe acesta să plătească.

vineri 20 ianuarie 2023 , 09:47

moarte emi pian

Emi Pian a fost ucis în august 2020.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urmă cu doi ani și jumătate, Emi Pian a fost ucis  la finalul unei partide de barbut. Procesul în care sunt judecați presupusul criminal și trei rude ale victimei, membrii clanului Duduianu, se îndreaptă se apropie de final, arată fanatik.ro.

Citește și: Membrii unui clan interlop au înjunghiat un tânăr care a sărit în apărarea unei fete

Martorii crimei au ajuns în fața audierilor, însă este o etapă a cercetării judecătorești care se desfășoară cu dificultate. Aceștia dau dovadă de reticență și încetinesc procesul de soluționare a anchetei. O parte dintre ei și-au schimbat declarațiile, unii au plecat din țară iar alții au fost aduși cu mandat în instanță, fără a avea asupra lor vreun act de identitate. Într-unul dintre cazuri, Parchetul a deschis dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

Ședințele care au loc la Tribunalul București, în acest caz, sunt foarte tensionate.

În urmă cu aproape un an de zile, completul de fond a fost schimbat fără vreo explicație. Familia Duduianu a dat peste o judecătoare intransigentă, care îi tratează cu severitate chiar și pe avocații acestora. Aceasta a dispus ca mai mulți martori să fie reaudiați, pentru a fi respectat principiul nemijlocirii administrării probelor.

În luna iunie, inculpații Laurențiu și Vasile Duduianu (frații lui Emi Pian), precum și Ionuț Gheorghe Drăghici (vărul lui Emi Pian), au făcut o cerere de recuzare a judecătoarei Iorgulescu, apreciind că imparțialitatea judecătorului este afectată.

Ce spune avocatul familiei Duduianu

Avocații fraților Duduianu susțin că judecătoarea a cenzurat, reformulat și respins întrebările lor, într-o manieră subiectivă.

Citește și: Clanul Duduianu, blestem după blestem. Totul despre moartea frațiilor Ion, Cristofor și Nicolae Duduianu, de după gratii

„De asemenea, precizează că până la acest moment 17.06.2022 nu a primit nicio explicaţie plauzibilă pentru care doamna judecător … a dispărut din acest complet, nu ştie care a fost motivul pentru s-a reluat cercetarea judecătorească în faţa unui alt preşedinte de complet şi asta în prima zi după ce a avut prima decizie favorabilă din partea doamnei judecător. (…)

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Precizează că experienţele din viaţa personală cu persoane asupra cărora există un anumit stigmat poate să determine judecătorul să judece cu repulsie sau există deja o preconcepţie şi nu doreşte să aducă nicio acuzaţie, dar înțelege doar că din acest comportament al instanței, se cenzurează aflarea adevărului, iar întrebările sunt conduse doar pentru a evidenţia modul în care inculpatul Gheorghe Emanuel Richard (presupusul asasin al lui Emi Pian, n.r.) a participat sau nu la săvârșirea unei fapte, în condiţiile toate atenuantele şi modul în care judecătorul conduce întrebările spre acele împrejurări care ar putea să arate numai aspectele negative şi agravante în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Duduianu Vasile, Duduianu Laurențiu și Drăghici Gheorghe”, se arată în ”transcriptul” ședinței, consultat de FANATIK.

Conform jurnaliștilor fanatik.ro, decizia de care vorbea avocatul clanului Duduianu se referă la admiterea cererii acestora de părăsire a Bucureștiului, sub control judiciar, luată în mai 2022. Hotărârea a fost criticată în condițiile în care, spuneau procurorii, Laurențiu (zis Ciprian Pian) și Vasile (zis Grațian Pian) ar fi putut da ochii cu cei din clanul Rinu, din care provine presupusul criminal. Aceștia au ”cartierul general” în Ilfov. O lună mai târziu, judecătoarea care a luat această decizie a fost schimbată.

Autoritățile au anunțat că cererea de recuzare a fost respinsă, iar procesul a mers mai departe în aceeași formulă.

Citește și: De ce a fost condamnat la închisoare tatăl lui Emi Pian! Cine este, de fapt, Nicolae Duduianu

În luna septembrie a anului trecut, avocatul fraților Duduianu a primit o amendă în valoare de 700 de lei. Bărbatul a părăsit sala de judecată în timpul audierii unuia dintre martori spunând că are o migrenă. Avocatul a părăsit sala pentru 20 de minute. Acesta a spus că nu are întrebări pentru martor și că locul îi va fi ținut de avocata celuilalt frate, pentru care făcuse o declarație de substituire.

În fața refuzului judecătoarei, avocatul lui Duduianu a izbucnit: „Dacă mor în sală, cum faceți cu semnătura mea”, a exclamat apărătorul. Reacția a fost considerată ofensatoare de către instanță.

Citeste si: „A aruncat benzină pe mine.” Oana Lis, despre copilăria ei. Vedeta a trăit clipe de coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

„Tribunalul, faţă de împrejurarea că instanţa a întrebat într-o manieră respectoasă care este motivul pentru care în timpul audierii martorului apărătorul ales al inculpatului doreşte să părăsească sala, cunoscând de altfel că, la termenul de astăzi se audiază martori şi presupune un interval de timp în care se petrece această procedură şi faţă de răspunsul apărătorului, respectiv „ că are o migrenă”, lucru la care de altfel sunt predispuşi toţi participanţii din această cauză, instanţa în raport de dispoziţiile art.283 alin 4 lit. i C.p.p. apreciază ca fiind o manifestare ireverenţioasă la adresa instanţei, precum şi la adresa celorlalţi participanţi, sens în care apreciază necesară sancţionarea cu 700 de lei, apreciind-o proporţională cu conduita apărătorului”, se mai arată în dosar.

Avocatul a părăsit sala de ședințe și a revenit înainte de sfârșitul ședinței.

Citește și: Frații interlopului Emi Pian au fost condamnați definitiv la patru luni de închisoare după ce au tras cu pistolul după un bărbat în 2018

Presupusul criminal al interlopului este judecat la grămadă cu membrii clanului Duduianu. Ei sunt acuzați de tentativă de omor. Mai precis, aceștia l-ar fi lovit cu o coadă de topor, un cuțit și un baston telescopic pe Richard Emanuel Gheorghe, după ce acesta l-a înjunghiat pe Pian.

Crima teribilă s-a petrecut pe 4 august 2020. Totul a avut loc după o partidă de barbut care a avut loc la o locuință particulară din cartierul Giulești.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si