Vești proaste: Două orașe au intrat în carantină din cauza variantei Delta a coronavirusului

Duminică, 27 iunie 2021, orașele Sydney şi Darwin au intrat în carantină deoarece Australia a raportat în ultima zi, unele dintre cele mai multe cazuri de Covid-19 contractate local din acest an, din cauza variantei Delta.

Author: Andreea Bolocan luni 28 iunie 2021 , 09:52

Două orașe au intrat în carantină australia
Două orașe au intrat în carantină[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oraşul Sydney a intrat în carantină duminică, 27 iunie 2021, în condiţiile în care numărul total al cazurilor de COVID-19 provocate de Delta a urcat la 110 în cartierul Bondi, iar în orașul Darwin, din nordul Australiei, autorităţile au cerut oamenilor să stea

acasă două zile.

"Având în vedere cât de contagioasă este această tulpină a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile numărul de cazuri va creşte probabil dincolo de ceea ce am văzut astăzi", a declarat duminică premierul statului News South Wales, Gladys Berejiklian, într-un comunicat de presă la Sydney.

38 de cazuri de diferite variante COVID-19

Au fost raportate 38 de cazuri de diferite variante ale coronavirusului până duminică târziu, 30 dintre ele în Sydney, patru în Teritoriul de Nord, trei în Queensland şi unul în Australia de Vest. Este pentru prima dată în ultimele luni când atât de multe regiuni din Australia au raportat noi infecţii în aceeaşi zi, iar ministrul federal al Sănătăţii, Greg Hunt, a avertizat

australienii că vor urma mai multe.

Coronavirus în Australia[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”

"Sunt încrezător că vom trece peste asta. Vor mai fi cazuri. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de asta", a spus Hunt.

Queensland, Australia de Vest, Teritoriul Capitalei Australiene (ACT) şi Australia de Sud au implementat reguli de distanţare socială mai stricte, unele închizând frontierele pentru sosirile din regiunile afectate, altele trecând la mască obligatorie în interior.

Australia a avut mai mult succes în gestionarea pandemiei decât multe alte economii avansate prin închiderea rapidă a frontierelor, şi respectarea ridicată a regulilor de distanţare socială, raportând puţin peste 30.450 de cazuri şi 910 decese COVID-19. Cu toate acestea, ţara a avut probleme cu campania de vaccinare şi s-a confruntat cu un număr tot mai mare de focare mici în ultimele luni.

Cifrele guvernamentale sugerează că au fost administrate doar aproximativ 1,4 milioane de doze duble de vaccin, într-o ţară cu 25 de milioane de oameni.

Varianta Delta a coronavirusului se răspândește[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ”Un nou val” COVID-19 în Israel. Credeau că au scăpat, dar se revine la mască, în anumite locuri

Ce presupune carantina din orașul Sydney

Cât timp se află în carantină, localnicii din Sydney pot pleca de acasă doar pentru cumpărături, muncă, educaţie, exerciţii fizice şi îngrijiri medicale.

Meciul de rugby de deschidere a seriei din Australia, împotriva Franţei, de luna viitoare, a fost mutat de la Sydney la Brisbane.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si