Veşti proaste primite de Elena Udrea în puşcărie! Doi români au fost extrădaţi din Costa Rica pentru a face închisoare în România! Şansele de a ramâne liberă scad

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute ieri de către cei de la Interpol şi date în custodia autorităţilor din Costa Rica. Cele două au primit mandate de reţinere pentru o perioadă de două luni, iar ele speră că doar atât vor sta în sptele gratiilor.

Author: C.I.P. vineri 05 octombrie 2018 , 18:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totuşi, potrivit ultimelor informaţii, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi sunt şanse mari ca cele două să fie extrădate în România.

Elena Udrea şi Alina Bica au ales Costa Rica pentru ca este o ţară coruptă şi cu un nivel al criminalităţii economice ridicat, lucru ce le-a conferit speranţă celor două, asta chiar dacă infracţiunile pe care le-au comis cele două sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la

5 ani sau, în cazurile grave, închisoare de până la 10 ani.

Un al doilea element pe care s-au bazat a fost lipsa unui tratat de extrădare între Costa Rica şi România, dar se pare ca şi aici au dat greş. De-a lungul timpului au existat două cazuri de cetăţeni români care au fost extrădaţi din Costa Rica pentru a-şi ispăşi pedeapsa în România.

Primul exemplu este cel al lui Virgil Hampu, condamnat în România pentru fraudă în august 2015. El a fost trimis din Costa Rica să îşi ispăşească pedeapsa în România.

Un al caz este cel al lui Emil Dan Sârbu, condamnat în 2014 la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi extrădat de autorităţile costaricane în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Singura portiţă de scăpare a lor este că în legea din Costa Rica se vorbeşte despre lipsa extrădării atunci când cazul presupune o infracţiune politică sau conexă politicului, adică dacă vorbim despre un "dosar la comandă". Totuşi, şi această ipoteză le scade şansele celor două, Costa Rica fiind ţara care şi-a trimis la închisoare doi foşti preşedinţi, ambii pentru fapte de corupţie. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si