Victor Ponta a contestat decizia CNATDCU prin care i se retrage titlul de doctor, desi in urma cu doi ani spunea ca renunta la diploma voluntar

Victor Ponta contesta decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor. Consiliul are la dispozitie zece zile pentru a analiza contestatia fostului premier.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. luni 18 iulie 2016 , 15:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a declarat pe 8 iulie ca a primit confirmarea de la Ministerul Educatiei referitoare la decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor lui Victor Ponta.

Fostul premier a decis sa conteste decizia prin care i se retrage titlul de doctor, desi in urma cu doi anuntase ca renunta la diploma in mod voluntar.

O comisie formata din trei membri CNATDCU vor intocmi un raport care va fi trimis spre consultare membrilor Consiliului General al CNATDCU în termen de maximum 7 zile de la înregistrarea contestatiei, informeaza Mediafax.

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

„Daca pe parcursul analizei contestatiei, persoana vizata recunoaste prin adresa autentica încalcarea standardelor de etica profesionala si îsi exprima acordul privind retragerea titlului de doctor, presedintele CNATDCU poate propune Consiliului General, fara a mai include analizele si documentele prevazute la art.

6-17, retragerea titlului de doctor”, se arata în regulementul de functionare CNATDCU.

Comisia are termen 10 zile pentru a se pronunta asupra contestatiei sale.

In 2014, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, Victor Ponta a declarat ca renunta in mod voluntar la titlul de doctor. Atunci a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti prin care anunta ca renunta la titlul de doctor acordat in 2003. Tot atunci, a scris pe Facebook ca ar fi trebuit sa faca acest gest mai demult.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si