VIDEO. 10.000 de bugetari ar putea fi dati afara

10.000 de bugetari ar putea ramane fara slujbe! Anuntul a fost facut de un senator liberal. Ministrul de finante a recunoscut public faptul ca are in plan restructurarea sistemului bugetar, insa nu a precizat exact cate posturi ar urma sa fie desfiintate. Cum era de asteptat, vestea le-a dat fiori celor peste un milion doua sute de mii de bugetari.

D.S., luni 22 aprilie 2019 , 20:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din fiecare 4 salariati angajati cu carte de munca din Romania, unul lucreaza la stat. Dorin Cacuci a avut o cariera in Serviciul Roman de Informatii. S-a pensionat la 46 de ani si a devenit colonel in rezerva. De 11 ani este medic si spune ca actualul sistem bugetar este la pamant.

Citeste si: Mii de bugetari sunt pe făraş. Lista posturilor tăiate de Eugen Teodorovici

Senatorul liberal Florin Citu a anuntat ca 10 mii de bugetari vor ramane fara slujbe. Specialistii spun insa ca numarul concedierilor ar putea fi mult mai mare.

Radu Soviani, analist economic: Avem o factura salariala lunara de 1,15 miliarde de euro pentru bugetari, cu 25% mai mare decat anul trecut, iar asta ne conduce la o factura de 20 de miliarde de euro in acest an pentru sectorul bugetar care categoric trebuie redusa prin restructurare! Cel putin 200.000 de locuri de munca trebuie restructurate, in timp, nu intempestiv!

Citeste si: Liviu Dragnea, despre buget: Nu avem ce să modificăm, pentru că bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros

Unele ministere vor ramen fara sute de angajati.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: In jur de 10.000 de posturi vor fi taiate, sustine senatorul liberal Florin Citu. De exemplu, la MAE, de la 2.487 de posturi se vor reduce pana la 2.100. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratia Publica vor reduce si posturile de la 1.004 la aproape 800. Taieri de posture vor exista si la Ministerul Transporturilor de la aproape 600 la 380.

Ministrul de finante a recunoscut de mai multa vreme ca are in plan restructurarea sistemului bugetar.

Conform ministrului de finante, la urmatoarea rectificare bugetara se va tine cont de restructurarile din fiecare minister.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si