VIDEO | A inceput lupta pentru gradinitele de prestigiu

A inceput goana dupa locurile in gradinite! In prima zi de inscrieri din acest an, parintii s-au trezit cu noaptea in cap ca sa fie siguri ca micutii lor vor prinde locul mult ravnit. Cei care au vrut sa isi asigure un loc fara multe batai de cap s-au orientat spre gradinitele private.

D.S., luni 20 mai 2019 , 19:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lupta pentru locul intr-o gradinita de prestigiu se da de la primele ore ale zilei, atunci cand incep inscrierile.

Regula „primul venit, primul servit” nu se aplica in cazul prescolarilor care se inscriu la gradinitele de stat. Domiciliul cat mai apropiat de unitatea de invatamant este primul criteriul care asigura locul dorit.

De asemenea, este un avantaj daca micutul are un frate mai mare sau o sora care sa invete deja in institutia respectiva. Chiar si asa, parintii au emotii ca nu vor prinde locul pe care il doresc.

Exista si modalitatea electronica de inscriere, care, insa, nu le convine parintilor.

Pe fisa de inscriere parintele poate valida cel mult 3 optiuni. Inscrierea electronica nu mai permite blocarea a 5 sau 6 unitati de invatamant asa cum se intampla in anii trecuti, pentru ca, odata introdus in sistem, codul numeric personal al prescolarului poate fi verificat din orice unitate de invatamant din Capitala.

Intre timp, directorii incearca sa faca tot posibilul sa raspunda numarului mare de cereri.

In cazul unei gradinite private din Capitala, aproape toate cele 500 de locuri au fost deja ocupate. Copiii au fost admisi in functie de ordinea in care parintii s-au prezentat la unitatea de invatamant cu contractele de scolarizare. In ultimii ani, interesul pentru gradinitele private a crescut datorita numarului mai mare de beneficii.

Desi cei mai multi parinti se plang de locurile insuficiente, repezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca problema este cu totul alta.

Marina Manea, purtator de cuvant ISMB: Nu am sesizat sa existe un deficit real. Ceea ce se intampla, in fapt, este ca parintii opteaza cu precadere pentru anume unitati de invatamant prescolar si se intampal ca ei sa nu prinda loc toti in acea unitate de invatamant, de aici gandit poate ca nu avem suficiente locuri.

La nivelul municipiului Bucuresti, exista peste 35 de mii de locuri in gradinitele de stat si peste 7.000 in gradinitele private. Inscrierile in anul scolar 2019-2020 vor continua pana la sfarsitul lunii august.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si