E vineri seară și suntem în centrul Bucureștiului. E locul de relaxare după o săptămână de muncă pentru zeci de asiatici pentru care România e noul Tărâm al Făgăduinței. 

Sunt veniți din toate colțurile Asiei, fiecare are povestea lui, însă toți știu un singur lucru- România înseamnă șansă la o viață mai bună pentru ei și familiile lăsate acasă.

Câștigă mai mult în România

Soții Roshan sunt născuți și crescuți în India, dar de 3 ani România i-a adoptat. Azi petrec ultima seară împreună. Ea pleacă în câteva ore spre țara natală, acolo unde trebuie să recruteze noi angajați pentru job-urile din România.

"- Eu fac recrutări, aduc oameni aici, la muncă.

- Ce le spui ca să-i convingi că trebuie să vină aici?

- I-am convins spunându-le despre cultura românească, stilul de viață.

- Și ai reușit să-i convingi mulți oameni să vină aici la muncă?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

- Da. Din India, din partea centrală. Din India, Sri Lanka, Bangladesh."

Inginerul mecanic va rămâne singur în apartamentul închiriat din București, până la începutul anului viitor, atunci când soția sa se va întoarce din India. Indianul ne spune că în toate rugăciunile lui nu uită să ceară Divinității putere de muncă, să poată pune o pâine pe masă.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! O copilă de 13 ani străbate munții în fiecare zi pentru a merge la școală

Ne întoarcem în mica Asie din buricul Capitalei, unde îi întâlnim pe Rifat și Sifat, doi frați din Bangladesh, cum le spun angajatorii și prietenii. 

Criza unora, oportunitatea altora. Lipsa de personal din ultimii doi ani din industria Horeca a fost șansa gemenillor. În loc să învârtă coca pe 200 de euro la ei în țară o fac la noi, acum pe un salariu de doua ori mai mare.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, la pas pe Valea Trotușului

S-o spunem drept, veniturile lor lunare în România sunt mari, doar dacă le comparăm cu salariile din Bangladesh. În plus, toți trimit mai mult de jumătate din bani, acasă. Cu ce le rămâne trebuie să supraviețuiasca.

100.000 de muncitori străini vor veni în România

Mukesh a venit din Nepal. Îi e greu să vorbească despre țara și familia lui, dar n-are încotro – pentru bani a venit aici, să muncească pe șantierele din București. Nu știa nimic despre România, dar o descoperă cu fiecare zi care trece.

Citeste si: Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă cu Dumnezeu. Mergeți și pupați alea, iar după aceea înjurați vecina.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Un festival din Slovacia, marcat de un incident dramatic. O furtună puternică a provocat prăbușirea unui cort peste festivalieri- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea lui Theo Marcu, puștiul care poate pune oricând România pe harta geniilor lumii

Presat de criza locurilor de muncă, guvernul a fost nevoit să aprobe venirea a 100.000 de muncitori străini pentru 2022. Mulți dintre ei ajung acum în, țara noastră, în a doua parte a anului.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Mama care își creștea copiii într-un grajd a primit o șansă la o viață nouă

Ei nu vor să rămână în țara noastră, tot ce vor e ca într-o zi, statul lor să-și revină și să se poată întoarce în sânul familiei.

În comparație cu anul trecut, când autoritățile de la București au aprobat 25.000 de muncitori din alte țări, acum numărul lor e de 4 ori mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si