VIDEO | Au luat cu asalt pârtiile

Codul galben de viscolul de la munte nu a speriat turiștii, care au fugit cu miile în stațiuni. Pârtiile au fost pline ochi, dar mai grav e că unii s-au aventurat pe trasee montane periculoase și au fost surprinși de avalanșe. Doi schiori au scăpat ca prin urechile acului din capcana de zăpadă.

Author: Andreea Stoica duminică 13 decembrie 2020 , 18:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei doi schiori se aventuraseră pe Valea Doamnei, unde viscolul a provocat o avalanșă. Erau echipați corespunzător, spun salvamontiștii, dar puteau fi oricând surprinși sub muntele de zăpadă.

Din fericire, au scăpat teferi, la ca alți 15 turiști, surprinși de o altă avalanșă sub vârful Paltinul.

Pe creste, pericolul e uriaș.

Iată imagini filmate duminică în masivul Făgăraș. Aici, traseele sunt închise, deoarece stratul de zăpadă depășește pe alocuri un metru, iar riscul de avalanță este mare.

La Rânca, stratul de zăpadă așternut pe pârtii a fost prilej de bucurie

În schimb, la Rânca, stratul de zăpadă așternut pe pârtii a fost prilej de bucurie pentru turiștii care s-au aventurat acolo.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Ca să se evite înghesuiala, se schiază pe trei pârtii.

Autoritățile spun că se vor reuni să gândescă măsuri speciale pentru stațiunile de la munte, în condițiile în care mii de oameni au făcut rezervări. S-ar putea să fie restricții, atât pe pârtii cât și la telecabine, ca oamenii să nu stea umăr la umăr.

Citeste si: VIDEO| Urgenţele-n pandemie: Chefturi în cluburi

Citeste si: VIDEO| Vreme extremă: Inundaţii şi viscol turbat

Citeste si: VIDEO| Ameninţările oribile ale lui Makaveli


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si