VIDEO - Austria a anunțat că introduce din aprilie certificatul verde

Certificatul verde este pe cale să devină realitate pentru călătoriile în interiorul Uniunii Europene. CE a anunțat că propune introducerea acestei adeverințe.

Iulian Ciurea, joi 18 martie 2021 , 13:48

adeverinta verde vaccinare
Țările din spațiul european sunt din ce în ce mai dispuse să folosească adeverința verde[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisia Europeană propune un certificat verde digital menit sa faciliteze libera circulaţie intre statele membre, în condiții de siguranța.
Acesta urmeaza sa fie dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2

sau s-a vindecat de COVID-19.

„Cu acest certificat digital urmărim să reinstaurăm libertatea de deplasare în siguranță, cu încredere, în interiorul Uniunii Europene”, spune șefa Comisiei Europene.

Certificatul verde, o idee care prinde în mai multe țări

Statele membre vor fi obligate să accepte certificatul de vaccinare cu un ser autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. În cazul vaccinării cu un alt produs, rămâne la latitudinea fiecărui stat ce face.

Aceste adeverinte, gratuite, vor fi disponibile în format digital sau pe suport de hârtie, şi vor include un cod QR care le va garanta autenticitatea.

Certificatele de vaccinare ar urma să fie valabile, pe perioada pandemiei- în intreaga Uniune Europeana.

Pe de alta parte, China va permite accesul în ţară doar străinilor care sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un ser chinezesc, anunta The Guardian.

In ceea ce priveste data avansata pentru intrarea in vigoare a certificatului verde in Uniunea Europeana, aceasta este 1 iunie.
Austria a anunțat însă că il va introduce de luna viitoare.

"Nu vrem să aşteptăm implementarea de către UE, aşa că vom face primii paşi la nivel naţional. Ministrul sănătăţii vă prezenta liniile juridice pentru introducerea certificatului verde în Austria încă din aprilie.", spune cancelarul austriac.

Austria vrea să ceară certificatul verde încă din aprilie

Propunerea autoritatilor de la Viena este introducerea unei aplicatii pe telefoanele telefoanele mobile, care să prevadă categoria în care se află călătorii: vaccinat, cu test Covid negativ sau vindecat după boală.

Intre timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandă continuarea imunizărilor cu vaccinul împotriva Covid-19 al AstraZeneca, în timp ce evaluează siguranţa acestuia.

„Este normal să investigăm orice apare și aceasta este o dovadă în plus că sistemul de supraveghere funcționează corect”, spun cei de la OMS

Și

Agentia Europeana a Medicamentului urmeaza sa anunte o concluzie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si