VIDEO-Boboteaza în acest an va fi pentru prima dată altfel decât știam

Anul acesta sărbatoarea de Bobotează se desfasoară cu totul altfel. Totul, din cauza pandemiei de coronavirus. Noi vă spunem ce este permis și ce nu.

Author: Iulian Ciurea luni 04 ianuarie 2021 , 13:52

boboteaza
2021 vine și el cu schiimbări din cauza pandemiei - Boboteaza se desfășoară altfel[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Patriarhia a anunțat că anul acesta Agheazma Mare nu va mai fi împărțită credincioșilor din vase mari, ca până acum ci aceasta va fi îmbuteliată în sticle individuale tocmai pentru a fi evitată aglomerarea.

Slujba de sfințire a apei se va săvârși mâine, pe 5 ianuarie astfel încât până seara întreaga cantitate din Aghiasma Mare să fie îmbuteliată în sticle de un litru. Acestea vor fi oferite credincioșilor pe 6 ianuarie, începând cu ora 7, la Slujba de Bobotează.

2021- Boboteaza altfel din cauza pandemiei de coronavirus

De asememea, reprezentanții Patriarhiei au mai precizat că evenimentele liturgice se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare: adică vor fi amenajate culoare speciale de acces, iar credincioșii vor trebui să poarte masca de protecție și să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri.

„Dacă este să vorbim despre ceremoniile de sfințire a apei Dunării care se făceau an de an atât la Galați, cât și la Brăila, acestea au fost anulate complet. Așadar, nici ritualul aruncării Crucii Sfinte în Dunăre nu se va ține”, relatează corespondentul Kanal D la Galați, Iuliana Basalic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si