VIDEO - Bronzul din Maldive și Zanzibar dispare în carantină

În noianul de avertizări de călătorie emise de autorități, una singură le cam dă bătaie de cap românilor cu dor de ducă - cine mai vrea să meargă în Maldive, ori în Zanzibar trebuie să știe că la întoarcere, va sta în carantină. Speriați că rămân fără turiști, proprietarii resorturilor de lux le oferă românilor posibilitatea să se testeze pentru Covid chiar și în cameră.

Author: Razvan Ilie vineri 05 februarie 2021 , 20:14

Vestea că România impune conaționalilor să prezinte un test Covid negativ la întoarcerea acasă i-a mobilizat pe reprezentanții resorturilor.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce poate fi mai relaxant- în lunile de iarnă- decât să stai la umbra palmierilor?! și-au spus probabil miile de români, care și-au cumpărat bilete spre Maldive, Republica Dominicană și Zanzibar

.

Pe plajele însorite au aterizat fără să aibă testul Covid negativ însă acum- după anunțul autorităților- nu se vor putea întoarce fără să prezinte la îmbarcare dovada că nu s-au îmbolnăvit între timp.

Citeste si: Țara care le solicită test COVID negativ celor care vin din România

Ilinca Vandici: "Am stat la o coadă infernală, într-un soare infernal"

Printre cei nevoiți să se supună noilor norme este și prezentatoarea "Bravo, ai stil!", Ilinca Vandici.

"A fost un pic dificil să facem asta pentru că există o singură clinică undeva la o oră de mers cu mașina de locația unde ne aflăm noi, ne-am trezit dimineața la prima oră, ieri, am mers să facem testul, am stat la

o coadă infernală, într-un soare infernal pentru că toată lumea pare-se că avea nevoie de aceste teste, iar acea clinică era singura care efectua testele respective, am rezolvat totuși în 3 ore", povestește Ilinca Vandici.

Citeste si: VIDEO- Vacanță în Zanzibar pentru Ilinca Vandici și soțul ei, Andrei

Vestea că România impune conaționalilor să prezinte un test Covid negativ la întoarcerea acasă i-a mobilizat pe reprezentanții resorturilor.

Ca oaspeților să le fie mai ușor, au amplasat în apropierea unităților de cazare puncte de testare PCR și nu e de mirare că încearcă să ne facă pe plac- Românii sunt pe locul 5 în topul turiștilor care au călătorit aici, în ciuda pandemiei.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”- O nouă călătorie fabuloasă în Bucovina, pe crestele Călimanilor

Cât costă un test PCR în Maldive

"Obligativitatea testării pentru returul în România nu ar trebui sub nicio formă să fie un impediment pentru turiștii români pentru simplul motiv că cei de aici sunt foarte bine organizați în sensul că se organizează testarea atât în cadrul resorturilor, ei au locuri special amenajate pentru acest lucru, dar și la clinicile din stațiunea Punta Cana", explică Radu Rezeanu, ghid turistic în Punta Cana.

Prețul unui test PCR necesar la întoarcerea dintr-o astfel de destinație turistică diferă de la o locație la alta- dacă în Maldive turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar circa 110 dolari, în Punta Cana îi costă 90 de dolari unul, iar în ambele cazuri rezultatele nu întârzie mai mult de 72 de ore. Cu toate acestea, noile dispoziții ale autorităților nu par să ne sperie.

"Avem turiști care urmează să plece pe data de 10. Noi discutăm în acest moment cu turiștii să vedem ce soluții găsim, până în acest moment, nimeni nu a dorit să renunțe la vacanță și ăsta este un lucru foarte bun", spune Marius Berca, patronul unei agenții de turism.

Reglementările autorităților sunt clare: începând de azi, toți cei care se întorc dintr-una din țările aflate pe lista teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat sunt nevoiți să stea în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile, în timp ce reglementările în ceea ce privește regimul de testare la întoarcerea din aceste țări se va aplica începând cu data de 12 februarie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si