VIDEO | Bucurestenii raman fara apa calda

Dupa o iarna in care au tremurat in apartamente si au fost nevoiti sa-si incalzeasca apa pe aragaz, bucurestenii trec acum printr-un nou episod. In reteaua RADET cedeaza teava cu teava, iar oamenii raman fara apa calda. Situatia nu o sa se imbunatateasca prea curand, spun autoritatile.

D.S., luni 27 mai 2019 , 20:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In aproape 300 de blocuri din Capitala nu mai curge apa calda de mai bine de 5 zile. Este vorba despre imobilele aflate langa marile bulevarde, unde se fac acum reparatii la reteaua principala.

Locatarii nu au fost anuntati nici cand se opreste apa calda, dar nici cand problema va fi rezolvata. Ce-i drept, tevile prin care trece apa seamana mai mult cu niste site! Conductele ar trebui modernizate pe aproape toti cei 4 mii de km.

Intr-un raspuns primit la redactie, RADET arata cu degetul spre centralele de termoficare din Capitala: "Dezechilibrul resimtit de unele puncte termice de pe raza sectoarelor 2, 3 si 5, care au livrat catre clienti in special la orele de consum maxim, apa caldua sub parametri normali este cauzat si de oprirea in regim de avarie a CET Grivita. Avaria de la CET Grivita va fi remediata, potrivit acestei institutii, la inceputul lunii iunie. "

Insa, chiar si cu cele 4 centrale functionale, tot ar exista probleme. Prin reteaua veche de 50 de ani, cu tevi sparte si gaurite, se scurg 2.000 de tone de apa calda in fiecare ora, asta inseamna o pierdere de 800.000 de lei pe zi.

Pentru rezolvarea acestor probleme, este nevoie de o suma consistenta, aproape cat bugetul Primariei Generale.

In aceste conditii, bucurestenii mai pot doar sa se imbete cu apa rece. Mai ales, avand in vedere ca RADET a intrat in faliment la inceputul luni aprilie cu o datorie de 800 de milioane de euro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si