VIDEO-Bucureștiul este la un pas de lockdown. Autoritățile iau decizia

Din totalul pacienților infectați, peste o treime sunt din București. Autoritățile discută, cu ușile închise, despre noi restricții care să întârzie un lockdown

Author: Iulian Ciurea luni 22 martie 2021 , 19:17

Autoritățile din București și cele centrale vor să evite un lockdown în Capitală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsuri tot mai drastice pun autoritățile pe foaie pentru a întârzia- pe cât posibil- carantinarea Capitalei. În primul rand, ieșirea din case ar putea

fi interzisă, în timpul weekendului, după ora 18:00, dacă nu ai un motiv întemeiat. Apoi, Poliția Locală va înăspri controalele în baruri, restaurante, pe stradă și în mijloacele de transport în comun. Iar în al treilea rând, se ia în calcul limitarea numărului de persoane în mall-uri.

„La intrarea in mall-uri sa se efectueze- cu asistenta directa a politiei- aceste cozi sa aiba respectarea cel putin- distantarea sociala”, susține un primar de sector.

Autoritățile din București și cele centrale vor să evite un lockdown în Capitală

Bucureștenii stau de la o zi la alta pe un butoi de pulbere, într-o capitală unde numărul de infectări cu coronavirus crește amețitor.

După o evoluție fulminantă a pandemiei în ultimele doua săptămâni, astăzi indicele în București a atins 5,67. Cu alte cuvinte, doar 0,33 procente îi mai despart pe bucureșteni de reintrarea în carantină.

„O să fim sechestrați, nu e lucru bun. E bine să fim controlați, dar nu închiși de tot.

N-avem unde să lucram, ne închid în casă iar! Sunt unii dintre noi care, vă spun cinstit, facem foamea”, spun unii.

Tot ce înseamnă măsuri de închiderea a școlilor, de închidere a activităților economice cum sunt mall-urile sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative, care sunt emise de autoritățile naționale. Noi, autoritățile locale, nu putem decât să ne conformăm.
Așadar, ultimul cuvânt în ceea ce privește o carantină totală îl are premierul Florin Citu.

„Personal, bineînțeles că îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare, ascult toate opiniile specialiștilor, așa am făcut și când a fost vorba despre deciziile din ultima perioadă, decizia o luăm după aceea. Opiniile de la MS sunt importante, le vom lua in calcul, dar decizia o vom lua dupa ce vom asculta toate opiniile”, spune premierul.

Carantină în București. Autoritățile iau decizia pentru lockdown

Din 3743 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, 1446 de persoane infectate sunt din București. Mai exact, în Capitală sunt- cel puțin pe hârtie- peste o treime dintre pacienții recent confirmați cu coronavirus.

Dacă se închide sau nu Bucurestiul, rămâne de văzut după mai multe întâlniri la nivel înalt. Până atunci, oamenii simpli- precum piețarii, se tem că o nouă carantină i-ar putea îngropa financiar.

„Murim de foame si noi si voi!! CPierdere de bani, au stat in solarii, in frig, au plantat, iar marfa ajunge la gunoi”, spun comercianții.

Rata de incidență depășește 3 la mie si în alte 9 județe. Cea mai gravă situație este în Timiș, unde chiar dacă cifrele sunt în scădere pe județ, ele cresc vertiginios în orașul de pe Bega: 8,21 la mia de locuitori. Așadar, Timișoara și comunele vecine rămân în carantină pentru următoarele 72 de ore.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si