VIDEO | Cât timp rezistăm fără smartphone. Rezultatele suprinzătoare ale unui experiment inedit

Ati incercat vreodată să cronometrati at timp puteti rezista fară telefonul mobil? In era tehnologiei digitale, care ne schimbă viata de la un minut la altul, depedenta de mobil a devenit o adevarată boală a societatii moderne. Iata ce spun psihologii despre riscurile la care ne expunem.

D.S., joi 29 august 2019 , 14:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe strada, la masa, la plimbare, in familie, telefonul mobil este nelipsit de langa noi. Am ajuns sa stam ore intregi cu ochii in micul ecran, iar cand nu il avem in preajma suntem tot mai agitati, nelinistiti sau suparati.

Cercetatorii germani si englezi au cronometrat cat timp pot sta oamenii fara sa foloseasca smartphone-ul. Iar rezultatele au fost suprinzatoare: participantii la studiu au asteptat in medie 44 de secunde inainte sa-si verifice aparatele. Femeile au rezistat de doua ori mai mult.

Aureliana Tuta, psihoterapeut: Telefonul este asemenat cu un camarad. As putea adauga ca aces camarad nu ne critica, ne intelege in totalitate.

Utilizarea indelungata a telefonului mobil aduce dupa sine o depedenta si mai mare.

Potrivit specialistilor, toti participantii la studiu au declarat ca au rezistat fara telefon intre doua si trei minute. Timpul real a fost insa de cateva zeci de secunde.

Aureliana Tuta, psihoterapeut: Se ajunge la aceasta utilizare excesiva a acestui dispozitiv si atunci, cumva, acest lucru ne deconecteaza de realitatea in care traim.

Si totusi, multi spun ca prefera sa stea cat mai des departe de ecranul magic al telefonului. Cel putin la nivel declarativ.

Exista si o veste buna pentru depedentii de telefon. Psihologii asigura ca orice invat are si dezvat.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si