VIDEO | Ce ar putea risca tinerii care nu își întrețin părinții. Câțiva parlamentari propun pedepse dure

Am putea fi obligati prin lege sa ne intretinem parintii cand ajungem la maturitate, altfel riscam chiar sa ajungem la inchisoare. Este vorba despre un proiect de lege initiat de cativa parlamentari ai puterii si care imparte societatea in doua.

D.S., joi 04 iulie 2019 , 20:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Facem, oricum, asta, din obligatie morala, spun unii, in timp ce initiatorii actului normativ considera ca este nevoie si de o constrangere legala. Intre timp, satele si orasele Romaniei continua sa se goleasca de tineri.

In Suceava, sunt sate din care fiecare casa a dat un om pentru diaspora. Batranii au ramas singuri si copiii plecati departe si-au facut acolo vietile lor si mai au prea putin timp pentru cei de-acasa.

Dar nici nu e nevoie ca fiii si fiicele lor sa fi luat drumul strainatatii, copiii pot fi aproape si totusi foarte departe de cei care i-au crescut.

Se simt singuri si uitati, chiar daca unii primesc bani de la cei plecati. Cativa parlamentari au incropit un proiect de lege menit sa-i ajute pe parintii uitati de copii.

Simpla obligatie morala nu este suficienta pentru a-i face pe copii sa aiba grija de parinti, spun initiatorii actului normativ. Reactiile celor direct afectati de o asemenea reglementare nu au intarziat sa apara.

„Poate ca si statul ar trebui sa ajute mai mult batranii, pentru ca nu toti tinerii isi permit”, spune unul dintre cei care au reacționat.

Prin proiectul legislativ, tinerii apti de munca ar trebui sa plateasca cel mult o cincime din venitul lor pentru intretinerea batranilor din familie. In caz contrar, sunt pasibili de amenda sau chiar risca sa ajunga la inchisoare intre sase luni si trei ani.

Parlamentarii vor sa introduca obligativitatea intretinerii parintilor care nu sunt apti de munca, aflati in dificultate si care necesita sprijin material.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si