Imagini de coșmar au fost surprinse de localnicii din satul Peștiș. Ploaia torențială a declanșat o viitură care a măturat totul în cale.

Citește și: Cod portocaliu de vijelii în mai multe județe. Vestul țării, lovit de ciclon- UPDATE

Apa venită de pe dealuri a inundat străzile și mai multe gospodării.

Localnicii povestesc că totul s-a petrecut în câteva secunde și nu au avut cum să facă față urgiei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

"A venit așa instantaneu, am văzut că să ridică, acolo la găini, dar ele s-au urcat mai sus", spune un localnic afectat.

"În pivniță a fost de vreo 30 de cm, viitură peste tot. Acolo a fost până la genunchi pe stradă, așa a venit de acolo și o noroiat tot terenul ăsta", spune un alt localnic.

Viitura a adus cu ea bucăți mari de lemne și pietriș care au intrat până în curți.

Localnicii au muncit toată noaptea ca să elibereze drumurile de acces. 

"Apa era foarte mare, trecea până la jumătatea roților. Nici nu se vedea drumul, veneaa cu piatră, cu bolovani. Mașinile oprite, parcate, nu puteau să circule. Oamenii dădeau la lopeți să scoată, să baricadeze, s-a înfundat șanțul", spune unul dintre cei implicați în acțiunea de salvare.

Dezastrul, "prevestit" din cauza defrișărilor ilegale

Oamenii cred că efectele vremii puteau fi diminuate dacă nu s-ar face defrișări ilegale. În urmă cu câteva săptămâni un localnic a postat un filmuleț pe rețelele sociale în care prevestea dezastrul!

Și în Aleșt au fost probleme din cauza vremii, cantitățile de precipitații căzute au depășit treizeci de litri pe metru pătrat, iar în centrul orașului apa a inundat șoseaua și a ajuns până la portierele mașinilor.

Traficul rutier a fost paralizat zeci de minute. Meteorologii au emis un cod galben de vreme severă pentru zona de vest a țării valabil până în această seară la ora 21.00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si