VIDEO-Coșmarul pandemiei pare fără sfârșit. Prima zi cu noi restricții

Răbdăm și ne înghițim amarul în prima zi cu noi restricții. Coșmarul pandemiei, care pare că nu se mai termină, i-a dus în pragul disperării pe oameni.

Iulian Ciurea, vineri 26 martie 2021 , 19:25

Coșmarul pandemiei pare fără sfârșit. Prima zi cu noi restricții
Coșmarul pandemiei pare fără sfârșit. Prima zi cu noi restricții
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nici nu răsărise bine soarele când mii de bucureşteni erau deja în drum spre locul de muncă. Se feresc de boală aşa cum cere legea: cu mască şi multă grijă, dar mulţi au rămas fără pic de apărare în faţa traiului din ce în ce mai greu.

Domnul

Costin Vasile s-a angajat acum câteva luni la o alimentară. L-am intâlnit în timp ce mergea spre casă, ca de obicei după tura de noapte, dar... era mai trist ca niciodată astăzi. Restricţiile anunţate aseară de autorităţi l-au lăsat fără loc de muncă.

„Mi-a zis că mă dă afară, de astăzi. Ultima zi! Nu mai...”, spune omul.

Se angajase ca să mai adauge putini bani la pensia de aproape 800 de lei pe care o are, dar acum va trebui din nou să se descurce aşa cum poate.

„Te dă afară! Nu-mi ajung banii nici de medicamente”, spune bărbatul.

Coșmarul unor noi restricții. Oamenii s-au săturat de pandemie

De peste tot, oamenii îşi strigă nemulţumirile, dar îndură cu gândul la sănătatea lor şi a celor dragi.

„Răbdăm! N-avem ce face! Mergem cât putem, cât mai rezistăm!”, spune o vânzătoare.

Presiunea unor noi restrictii este şi mai mare pentru locuitorii din Ilfov- judet care are azi rată de infectare de 8,02 la mia de locuitori.

Cine locuieste la marginea Bucureştiului, trebuie să iasă din zonele carantinate ca să poate ajunge la muncă, în în Capitală.

„Uitați! De anul trecut umblăm cu ea în buzunar!
Restricții... Restricții să fie la munte, acolo, unde stau cozile și gură-n gură, nu la noi aici!”, spun oamenii.

Disperați sunt și țăranii din pieţe. Dacă în alți ani, vinerea era o zi bogată în vânzări, acum clienții pot fi numărați pe degete.

„Restricțiile și le fac pentru dânșii! Pentru noi, sunt foarte rele și foarte rău venite!”, spun vânzătorii.

De milă, îşi plâng şi cei care la 10 dimineaţa ocupau deja mesele unie terase din Piaţa Obor.

Pe acordul unor melodii de altădată, cu o halbă de bere şi un mic, bătrâni şi tineri deopotrivă îşi plâng de milă unul altuia.

Noile restricții, valabile până pe 14 aprilie

Noile restricţii sunt şi la terasa din Obor, încă de la prima oră, temă pentru dezbateri aprinse.

Guvernul a decis aseară două categorii de restrictii noi, in functie de rata de infectare calculata la o mie de locuitori, in 14 zile:
Astfel:
Daca rata este de peste 4 la mie, magazinele se inchid de vineri pana duminica de la ora 18, iar carantina de noapte incepe mai devreme, la ora 20.

În zonele unde rata de infectare este de peste 7,5 la mie, aceste restrictii se aplică întreaga săptămână. Sălile de fitness se inchid si ele, doar farmaciile si benzinăriile urmând să aibă un program normal. În zonele carantinate, rămâne valabilă obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere.

Toate noile restrictii vor intra în vigoare de duminica aceasta, după publicarea in Monitorul Oficial, şi vor rămâne valabile până pe 14 aprilie.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane... Anunțul momentului pentru toți românii! Se schimbă vârsta de pensionare! Ce persoane pot ieși la pensie mai devreme
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si