VIDEO | Criză de dezinfectanți

În plină pandemie de coronavirus, ne confruntăm şi cu o criză de dezinfectanţi. Atât în marile magazine, cât şi în farmacii, rafturile cu geluri antibacteriene şi spirt sunt goale. Doar online mai găsim câteva produse, însă la preţuri chiar şi de 3 ori mai mari.

K.B., sâmbătă 14 martie 2020 , 18:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În căutarea produselor care ar trebui să ne fereasca de microbi, prima oară încercăm la farmacie. Locul unde, teoretic,ar trebui să găsim tot ce avem nevoie pentru a ne proteja sănătatea.
AMBIANTA imag amatori

"Aveţi dezinfectant? Nu. Deloc, deloc? Deloc, deloc!"

Nu se mai găsesc din păcate, pe nicăieri, lipsesc peste tot. Nici măcar spirt nu mai avem şi nu avem de unde să aducem.
Acelaşi răspuns l-am primit şi de la alte 3 farmacii.

E a treia farmacie unde întreb. Lipsă totală. Aduceţi săptâmîna asta cumva? Nu ştim!
Încă de la primele cazuri confirmate de coronavirus, oamenii, cuprinşi de panică, au golit rafturile cu dezinfectanţi din farmacii.

Citeste si: Trei persoane au fost declarate vindecate de coronavirus şi vor fi externate

Citeste si: Guvernul Orban a fost votat, obţinând 286 de voturi ”pentru”. Jurământul se depune la Cotroceni începând cu ora 18:00

În această perioadă cu greu mai găsim gel dezinfectant si alcool sanitar. Majoritatea farmaciilor nu mai au aceste produse pe stoc de aproximativ doua saptamani.
Încercăm şi într-un supermarket. Rafturile cu paste, făină şi carne sunt aproape goale, la fel şi cele cu săpun. Iar în cazul dezinfectanţilor, nu mai este nici măcar un produs..

Citeste si: Noi reguli impuse în cazul înmormântărilor pentru persoanele care au decedat din cauza coronavirusului

Aveţi idee când aduceţi? Nu ştie nimeni. Ce (n.r. marfă) ne vine, aia punem.

Dezinfectant pentru mâini, mai găsesc? Nu. Pentru alte suprafeţe măcar? Nimic! Doar pe site-urile cu anunţuri mai găsim câteva produse, însă la preţuri uriaşe. Spritul, de pildă, costă chiar şi 25 de lei, faţă de 8 lei preţul obişnuit. Iar costul unui litru de dezinfectant ajunge şi la 130 de lei.
În aceste condiţii nu este de mirare că unii oameni ajung şă fure produsele antibacteriente de pe unde apucă. Acest tânăr, curier de meserie, a luat o sticlă cu dezinfectant dintr-o scară de bloc după ce a făcut livrarea.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si