Se deschid saloanele de cosmetică, frizeriile și cabinetele stomatologice, însă rămân închise restaurantele. Vom fi nevoiți să purtăm mască de protecție în locurile publice închise și în transportul public, iar la metrou și în autobuze vor fi implementate măsuri de siguranță, ca să fie evitată aglomerația. În localitățile aflate în carantină, va rămâne stare de urgență.

Citeste si: Bilanțul actual al deceselor covid-19 în România. Alte 15 persoane au murit, numărul a ajuns la 818

”Starea de urgenta NU VA FI PRELUNGITA, nu emit nou decret si 14 mai este ultima zi in care mai avem stare de urgenta. Din 15 mai, pentru a ține epidmeia sub control, intram in STARE DE ALERTA”, a spus președintele Iohannis.

După atâta vreme în izolare, un dram de libertate e așteptat cu brațele deschise de români, chiar dacă mulți privesc cu îndoială vestea că după 15 mai nu vor fi puțin atât de constrânși. Asta pentru că, într-adevăr, starea de alertă înseamnă o relaxare pas cu pas a restricțiilor dure cu care trăim deja de mai bine de o lună și jumătate. Din 15 mai, pentru început, se vor redeschide saloanele de îngrijire personală, de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele. Însă e obligatoriu să fie păstrate condițiile de distanțare socială și toată lumea va purta măști de protecție în spațiile publice închide sau în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

În continuare va fi interzisă alăturarea a trei persoane pe stradă, dacă nu fac parte din aceeași familie, iar la vacanțe nu putem să ne gândim deocamdată. Deplasările în afara localităților vor fi permise numai din motive întemeiate, cum ar fi cele în interese de serviciu sau pentru probleme de sănătate. De asemenea, putem pleca în altă localitate pentru un sport individual, cum ar fi mersul pe bicicletă.

Citeste si: Data de 14 mai aduce noi modificări: se poate intra la metrou cu rândul. Ce spune directorul Metrorex

Dincolo de părerile pro și contra, măsurile de prevenție trebuiesc luate ca să evităm izbucnirea de noi focare o dată cu relaxarea. Iar în mijloacele de transport în comun, pericolul continuă să fie unul uriaș, tocmai de aceea, după 15 mai, vor fi suplimentate autobuzele și garniturile de metrou și vor exista reguli stricte.

Mai greu va fi la metrou, acolo unde ne amintim ce puhoi de lume se strângea odinioară la orele de vârf. Astfel de imagini nu trebuie să existe pentru că ar duce la un val de infecții.

În metrou, numărul de pasageri s-ar putea înjumătăți pentru fiecare vagon. Adevărata provocare, însă, începe când pasagerii ies din metrou și trebuie să păstreze distanța socială și pe peroane.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Ciclonul Boris face prăpăd în România! Patru persoane și-au pierdut viața și mai multe zone sunt inundate- radioimpuls.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

Citeste si: Marcel Vela anunță că declarațiile pe propria răspundere nu dispar după 15 mai. Care sunt zonele vizate

Ca să fie evitată aglomerația, firmele care încep activitatea ar trebui să facă programul în așa fel încât angajații să vină la lucru în ture. Șeful statului a anunțat că următorul calup după cel din 15 mai de măsuri de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Un lucru rămâne neclar- cum vor fi sancționați cei care încalcă restricțiile despre care vorbesc autoritățile, de vreme ce unele voci din justiție spun că pe timpul stării de alertă nu se mai pot da ordonanțe militare. Se pot da doar ordine, care nu au aceeași putere, pentru că nu pot să prevadă amenzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si