VIDEO - Decorațiuni sofisticate în mișcare sunt noul trend pentru casă

Decorațiuni sofisticate care se mișcă pe baza unor mecanisme electro-magnetice sunt noul trend în materie de design interior. Creatorul, fost mecanic maritim.

Author: Iulian Ciurea marți 16 februarie 2021 , 14:39

decoratiuni mobile
Ultima moda în casă sunt decorațiunile mobile[Sursa foto: Fragola Design]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Timp de 30 de ani, Liviu Paul Marina a facut inconjorul lumii pe mare.

Fostul marinar si inginer, acum la pensie, isi dedica timpul pasiunii sale pentru obiecte abstracte.

„De mic mi-au placut mecanismele si in general lucrurile care pareau imposibile de facut, am zis sa le gasesc rezolvarea intr-un fel sau altul. Am inceput mai intai cu bricolaj, modelism, anii 80 ai lui Ceausescu”, spune creatorul.

Nou trend pentru decorațiuni sofisticate de interior

Primele lucrari pe care le-a executat au fost corabiile pentru care s-a inspirat chiar din meseria pe care a avut-o pe mare.
Pe timp de pandemie, Liviu Paul Marina a decis sa se reinventeze si sa faca obiecte decorative pentru casa.

„Functioneaza pe baza de arc. Este un arc cu forta constanta. Functioneaza in jur de 6-7 ore dupa ce are o armare completa”, spune creatorul.

„La fel, se armeaza prin rotirea acestei roti, o fac cu mana si se ridica greutatea. Asta merge cam 3 ore, dupa ce este greutatea cam pe aici, care este cam un metru si jumatate”, explică bărbatul.

Decorațiuni sofisticate și mobile pentru casă și grădină

Pretul unei decoratiuni interioare poate ajunge la 2800 lei.
Artistul proiecteaza si ceasuri decorative. Primul l-a realizat in 2016, dupa ce s-a documentat amplu asupra mecanismului complex.

„La ceasuri trebuie cel putin 2 saptamani sa stea in probe pentru ca sunt facute din lemn, incep sa se dilate, incep sa se strambe”, spune creatorul.

Liviu Paul Marina are si accesorii pentru gradini, proiectate din inox si gandite in asa fel incat sa reziste la orice schimbare de temperatura, in orice anotimp. Pretul este de aproximativ 250 de lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si