Se gasesc mereu oameni cu suflet mare, femei care sa-i stranga la piept, dar.... durerea abandonului matern ii mutileaza pentru totdeauna.
Andrei a fost abandonat de mama lui in spitalul de pediatrie din Brasov de doua ori. Daca prima data femeia care i-a dat viata l-a luat acasa din nou, a doua oara a plecat si a lasat baiatul in spital.
Veronica Pop a fost mama pentru sapte copii abandonati de parintii lor. Acum are grija de Andrei si de fratele lui mai mare, care urmeaza sa fie adoptati in curand. Cu mama naturala, Andrei a refuzat orice contact.
Citeste si: VIDEO| Studentii pierd gratuitatea la tren! Vestea proastă venită Ministrul Finantelor
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro
Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro
Citeste si: VIDEO| Un recidivist extrem de violent și-a atacat vecinii cu maceta! Scene de groază la Brăila
Citeste si: VIDEO| Tornade și viscol în plină iarnă! Meteorologii trag un semnal de alarmă
Un copil abandonat va trai si retrai toata viata spaima ca un nou abandon se poate petrece oricand, atrag agentia specialistii. Si cazurile nu sunt putine.
In Craiova, de exemplu, doar anul trecut au fost parasiti 49 de nou-nascuti in spitalul judetean, fara ca macar mamele lor sa ofere vreo explicatie.
De ingrijirea micutilor se ocupa Ileana si Alina, asistentele sociale ale spitalului din Craiova. De mai bine de un deceniu, cele doua s-au transformat in mame pentru toti bebelusii lasati de izbeliste.
Numai anul acesta au avut grija de 17 copii abandonati, doi dintre ei fiind inca in spital.
Desi datele oficiale arata ca fenomenul abandonurilor este in scadere, motivele pentru care mamele recurg la astfel de gesturi au ramas aceleasi.
Motivele abandonului sunt diverse, de la depresii post-natale si pana la lipsa educatiei si a mijloacelor de intretinere a copiilor. Dupa sapte zile, copiii parasiti in spitale sunt preluati de directia pentru protectia copilului, care incearca sa-i reintegreze mai intai in familia naturala.
Apoi, se trece la plasament familial si adoptie.