Orice femeie vrea sa aiba pielea fina si de invidiat fara ca sedintele de epilat de la saloanele de infrumusetare sa ii aduca probleme. Specialistii recomanda in perioada verii epilarea cu benzi.

"Inainte de a aplica ceara este nevoie sa preagatesc pielea si anume iau o discheta pe care pun dezinfectant si dezinfectam pielea", afirmă Florina Butean.

Cosmeticiana verifica tipul de ten si aplica benzile cu ceara- cu ajutorul aparatului, pe orice zona a corpului.

"I-am facut o analiza pielii clientei si am remarcat ca este o piele absolut normala, nu este o piele sensibila, dar eu am pregatita ceara atat pentru o piele normala. In cazul in care am o clienta care are o piele sensibila folosesc ceara aceasta soberry pe baza de capsuni si unt de shea si musetel", explică Florina Butean.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Expertii recomanda si un proces de exfoliere odata pe saptamana sau macar cu doua zile inainte de epilat.

"Pentru ca am dezinfectat pielea pot sa aplic ceara. Se si poate observa, s-a facut si o exfoliere, asta inseaman ca s-a indepartat si stratul de celule moarte", conform acesteia.

La final se aplica solutii calmante.

"Este extrem de important sa aplicam produse care au efect dezinfectant, anti septic, anti inflamator dupa epilat deoarece porii raman deschisi. Acum urmeaza produsul cu efect calmant, anti inflamator si anume o sa aplic un gel pe baza de aloe vera", conform cosmeticienei.

Ultimul lucru care se aplica pe zona unde s-a efectuat epilarea este uleiul care elimina rezidurile de ceara ramase.

Ceara de culoare roz provine din Australia si este pe baza de uleiuri naturale, rasini naturale si uleiuri esentiale pentru aroma therapy.

Un ultim sfat. Doamnele si domnisoarele trebuie sa stie ca nu este indicata epilarea inainte de plecarea in vacanta pentru ca exista riscul de arsuri solare sau alergii. Recomandarea specialistilor in infrumusetare este ca acest proces sa fie efectuat cu cateva zile inainte de expunerea la razele soarelui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si