VIDEO | Experiment. Cel mai complicat traseu cu metroul

Laudat de unii, criticat de altii, metroul inca este considerat cel mai rapid mijloc de transport intr-o capitala sufocata de trafic. Ajungem sa nici nu ne mai uitam la faptul ca se circula inca in garnituri vechi de 40 de ani. O echipa a Stirilor kanal D a mers in subteran, pentru un experiment pe cel mai complicat traseu cu metroul.

D.S., luni 17 iunie 2019 , 16:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ALEXANDRA MARIN, reporter Stirile Kanal D: Lungimea retelei de metou se intinde pe 71 de kilometri, impartiti in 4 magistrale si 53 de statii. Noi o sa parcurgem astazi 18 dintre ele. Mai exact, de la stati a Staulesti si pana la Pantelimon.

Am plecat de la o statie modernizata recent, dar ne-am urcat tot intr-un tren vechi.

Metroul in care ne aflam este unul dintre putinele metouri vechi romanesti ramase si pe care Metrorex le foloseste pe o singura magistrala, pe Magistrala 4.

Pe acesta linie de metrou, trenurile ajung in statie din 10 in 10 minute, iar pe timpul zilei, timpul de asteptare poate ajunge si la 20 de minute.

Nici viteza nu e prea mare, insa avem doar 6 statii de mers, pana la Basarab.

Aici, la statia Basarab sau la Gara de Nord, se face trecerea de la trenurile vechi la cele nou, dupa cum il puteti vedea si pe cel din spatele meu.

Odata urcati in noile garnituri, viteza creste considerabil, dar la fel si numarul de calatori.

Si cu toate ca nu suntem la o ora de varf, metroul tot aglomerat este! La un moment dat, atmosfera devine putin mai relaxata, dar explicatia este ca am ajuns la capat de linie, in statia Dristor, si trebuie sa coboram si noi.

Schimbam din nou magistrala si ne mai raman doar 5 statii pana la finalul experimentului nostru.

Ne-am urcat in metrou la ora 12:18 si am ajuns acum la 13:27. Adica am facut o ora si 10 minute de la un capat la altul al Bucurestiului putem spune, timp in care am schimbat de doua ori magistrala.

Am parcurs 27 de kilometri in subteran si am petrecut putin peste o ora pe drum.

Calatorii spun ca exista avantaje si dezavantaje, insa, ori de cate ori sunt pe graba, apeleaza la metrou.

Cei care nu sunt din Bucuresti si circula doar cu metorul, au invatat orasul dupa harta Metrorex.

Harta, insa, este greu de inteles de catre straini, care critica faptul ca nu exista indicatii si in limba engleza.

Turist: Este putin derutant. Pentru ca incercam sa ajungem la destinatie, dar nu o putem gasi. Iar engleza nu gasim aici.

Complicat sau nu, cu puncte pro si contra, cert este ca metroul, de-a lungul istoriei sale, a transportat peste 5 miliarde de calatori.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si