Furtuna tropicală Hilary a lovit, în cursul zilei de duminică, statul american California. A provocat inundații incredibile și a traversat peninsula Baja California din Mexic cu o forță halucinantă.

Furtuna Hilary a făcut prăpăd. O persoană și-a pierdut viața în Mexic, acolo unde unele drumuri au fost măturate de ape. 

Avertizările de inundații au fost în vigoare până luni la ora 3 dimineața.

Citește și: Incendiu de amploare, lângă Aeroportul Băneasa. Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale. "Este aproape lichidat"

Furtuna Hilary a făcut prăpăd în California

Prima furtună tropicală, care a lovit Los Angeles încă din 1939 încoace, a provocat inundații majore în Munții San Gabriel, dar și în comitatul Ventura.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Comitatul San Barnardino a luat măsuri drastice și a optat pentru evacuarea localităților din munți și văi.

În Wrightwood, California, ploaia a distrus tot ce i-a ieșit în cale. A luat cu ea copacii și noroiul de pe un deal din Sheep Canyon. În Oak Glen, unul dintre cele cinci orașe din comitatul San Bernardino, aflate sub ordin de evacuare, torenții au smuls din rădăcini copacii.

În comitatul Ventura, meteorologii au avertizat cetățenii în legătură cu inundațiile care le pot pune oamenilor viața în pericol.

„Am mai avut furtuni înainte, dar nu așa...”

Oamenii din Rancho Mirage nu au mai văzut o astfel de furtună. Apa și noroaiele au acoperit, la propriu, drumurile.

„Este de-a dreptul uimitor. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Văd mulţi copaci căzuţi. Şi este un copac mare care tocmai a căzut acolo şi probabil că nu ar trebui să fiu aici", a declarat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Rancho Mirage. 

„Am mai avut furtuni înainte, dar niciodată ceva cu vânt atât de puternic şi ploi în acelaşi timp”, a declarat DJ Hilton din Cathedral City, Reuters, transmite news.ro

Citește și: VIDEO- Noi incendii puternice în Grecia. Care sunt zonele afectate

În San Diego, Las Vegas și Los Angeles, sute de zboruri au fost anulate.

De asemenea, evenimentele sportive au fost reprogramate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si