VIDEO - Ger năprasnic peste România

Gerul năprasnic adus de vortexul polar stăpânește România, iar meteorologii spun că patru zile va fi frig de vor crăpa pietrele.

Author: Mircea Pop sâmbătă 16 ianuarie 2021 , 19:54

Ger năprasnic peste România
Ger năprasnic peste România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La munte, noaptea a adus temperaturi de minus 20 de grade, dar nicăieri nu a fost bine.

Cel mai greu încercate de vremea extremă sunt animalele de prin gospodării pe care oamenii încearcă să le protejeze cum pot!

Ca niște figuri din gheață arată salvamontiștii din Argeș care se avântă zi de zi pe crestele înalte ale munților unde temperaturile au ajuns la un record negativ de minus 20 de grade. Practic, în astfel de condiții, totul încremenește instant.

Frigul crunt a fost resimțit de toți românii

În satele de pe lângă Iași, oamenii s-au trezit la minus 10 grade. În gospodării, fiecare s-a zbătut să le fie bine nu doar lor, ci și animalelor.

Gospodarul are grijă ca animalele să fie hrănite de trei ori pe zi pentru că asta le ajută să treacă mai bine peste iarna grea. În plus, grajdurile trebuie izolate ca la carte.

Citeste si: Weekend înghețat în România. Prognoză meteo de coșmar de la ANM: minus 20 de grade!

Singurele vietăți care se bucură de această perioadă cu temperaturi scăzute sunt albinele. Acestea hibernează în lunile geroase, se strâng în ghem și reușesc să păstreze temperaturi crescute în interiorul stupului.

Temperaturile au scăzut peste tot brusc

Nu e mai bine nici în orașe. Temperaturile au scăzut peste tot brusc. La Galați, au fost minus patru grade la orele prânzului.

Citeste si: Meteo, ianuarie 2021. Începe iarna cu adevărat în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă valabilă în toată țara până miercuri. În acest interval, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, mai ales estul Transilvaniei unde temperaturile coboară sub minus 20 de grade!

Citeste si: Vremea în București. Strat de zăpadă de 10 cm în Capitală

Citeste si: Vremea în București. Strat de zăpadă de 10 cm în Capitală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si