VIDEO - Halloween sub semnul întrebării la Bran. Petreceri anulate

Contele Dracula ar putea să-și închidă porțile anul acesta de Halloween. Deși pregătirile sunt în toi, petrecerile ar putea fi anulate de pandemie.

Author: Iulian Ciurea miercuri 28 octombrie 2020 , 16:02

halloween la bran
Halloween la Bran[Sursa foto: Click]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anul acesta, administratorii castelului au spus adio petrecerii, din cauza pandemiei. Speră însă că vor putea primi turiști la turul nocturn programat pentru sâmbătă, al cărui gazdă va fi chiar Contele Dracula.


„Turul de seară, dacă vă aduceți aminte, începea de la ora șapte și se termina la unu. Anul acesta o să înceapă la ora cinci după masa și o să se termine la ora zece”, spune directorul castelului.

Halloween fără petreceri la Castelul Bran

Cea mai mare problemă acum este cresterea cazurilor de coronavirus. În cazul în care rata incidenţei va depăși trei la mie, activitatea muzeelor în interior se va suspenda. Astăzi, la Bran, incidența cumulată era de 2,98 la mia de locuitori. Astfel că mai este doar un pas până la pragul critic. Chiar şi sub ameninţarea închiderii, angajații au început să decoreze castelul pentru Halloween.
„Din cauza pandemiei, scheletele, fantomele sau alte creaturi ale nopții au dispărut din peisajul de Halloween. Au mai rămas însă câteva motive care să amintească de această sărbătoare, cum ar fi ciorile, această pânză de paianjen, usturoiul sau chiar dovlecii”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.

Petreceri anulate de Halloween în casa Contelui Dracula

În fiecare an, peste 60% dintre turiștii care veneau la Castelul Bran pentru aceasta sarbatoare erau străini. Acum, evenimentul va fi destinat doar românilor. Mulți vizitatori și-au făcut rezervări, dar și ei se tem că vor fi nevoiți să stea acasă în noaptea de Halloween.
„Aș fi vrut să văd cum este și noaptea și cum sunt peisajele și castelul noaptea și chiar cum se petrece în noaptea de Halloween aici.
Eu zic că ar fi bine și pentru majoritatea oamenilor care țin la sănătatea lor ca aceste evenimente, dacă nu se pot ține, ar fi bine să nu se țină”, spun turiștii.
Pandemia de coronavirus a lovit puternic în Castelul Bran. Cum numărul turiștilor a scăzut drastic, iar încasările s-au diminuat cu aproape 90%, au fost dați afară jumătate din angajați. O altă decizie de închidere a monumentului istoric ar fi un dezastru.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si