”Imagini ca de apocalipsă au fost filmate în fața unui mall abia deschis în Pitești. Sute de oameni au stat la coadă și s-au îmbulzit să intre primii în grandiosul complex comercial. Apoi au luat-o la fugă pe galerii. Iar argeșenii au lăsat bani serioși peste tot. Un singur fast food a făcut vânzări record- de peste o sută de mii de lei”, a transmis Christian Sabbagh.

„Gata, e bătaie!”, se aude pe filmare.

Ce și-au cumpărat oamenii?

Încă nu erau ușile deschise când oamenii, strânși puhoi,  s-au călcat în picioare să ajungă primii înăuntru. În haosul general, un bătrân era cât pe ce să fie pus la pământ. Paznicii au răzbit cu greu să facă față mulțimii. Afară, coada se întindea cât vedeai cu ochii.

Iar atunci când s-a dat undă verde accesului a fost nebunie în toată regula.

Însetați după cumpărături la promoție și înfometați probabil după atâta stat la coadă, oamenii alergau spre magazine și fast-food-uri de parcă ar fi trecut toate în următoarele clipe. Fie că a fost vorba de haine, bijuterii sau parfumuri, peste tot au năvălit.

„Oamenii vin din curiozitate... că altfel nu vor obține, discounturi!”, a spus sociologul Cristian Necula.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: România, în topul țărilor în ceea ce privește sărăcia! Peste 40% dintre copiii și tinerii de la noi, în pragul excluziunii sociale din lipsa posibilităților materiale

La mâncare s-a stat la coadă și câte o jumătate de oră. Iată, de pildă, imaginile filmate în dreptul unui food court cu hamburgeri.

”1065 de tranzacții. Colegii mei sunt niște eroi.

Uitați-vă în spate ce cozi sunt!”, precizează un angajat.

Iar când s-a tras linie, până și patronii au fost șocați. Doar la un singur fast-food s-au făcut vânzări record de 100 de mii de lei.

”Oficial, am făcut 100 de mii. Bine, mă! Record absolut pe tranzacții, record absolut pe cifre!”, au strigat în cor angajații.

Citește și: Care este principalul moment de împlinire în viață pentru români. Căsătoria este pe locul doi, iar cumpărarea unei mașini la coada clasamentului

”Tot ce e nou e privit cu entuziasm... și trebuie să le încercăm!”, a mai explicat sociologul.

Fenomenul „îmbulzeală la mall sau la promoții” nu e nou, spun sociologii. Am asistat la astfel de scene dintotdeauna și probabil vom mai vedea!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si