VIDEO -În România, pietonii nu pot ține distanța pe trotuarele înguste

Pietonii ar trebui să aibă tot mai mult spațiu pe trotuare, pentru a păstra distanța. Dar în România trotuarele sunt prea înguste sau ocupate de mașini parcate.

Iulian Ciurea, miercuri 13 ianuarie 2021 , 19:17

Pentru a păstra distanța, pietonii au nevoie ca trotuarele să fie libere de mașini
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Suntem în buricul Capitalei, oraș european...

„Ce să facem?! Circulăm și noi cum putem!”, spune un pieton.

Cum putem înseamnă mai mult pe stradă. Pe trotuarele și așa înguste sunt mașini. Multe mașini.

„Nu știu de ce îi lasă să parcheze. Au aici loc de parcare cu plată! Corect, e parcare cu plată! Și miliția stă să ne păzească dacă purtăm măști”, spun pietonii.

Pentru a păstra distanța, pietonii au nevoie ca trotuarele să fie libere de mașini

Ne mutăm într-un cartier rezidențial, unde locuiesc zeci de mii de oameni.

„E greu ca pieton! Uitați, mașină parcată pe trotuar... Mașină parcată pe trotuar... Mașinile trec în viteză și este apă lângă bordură. Dacă nu ești atent, te face... Îți face un duș fără bani”, se plâng oamenii.

Nici șoferii nu se descurcă mai bine.

"Ne descurcăm foarte prost: pe strada Roții, stradă care e trecută în buletin, cu 4 blocuri noi, e ca după război. Așa ne descurcăm", spune un șofer.

Urbaniștii atrag atenția că ambuteiajele din marile orașe se rezolvă inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni.

„Ete esențială asigurarea necesității de mobilitate alternativă: spații pietonale, coridoare pietonale sigure. Asta în condițiile în care, în București, sunt multe locuri în care trotuarul nici măcar nu este lăsat pentru ca o mamă cu copii să poate traversa în siguranță și fără bătăi de cap”, spun specialiștii.

În Madrid, de pildă, în contextul pandemiei, mai multe străzi au devenit pietonale. E vorba de 19 kilometri și peste 200 de mii de metri pătrați suplimentari rezervați celor care fac mișcare respectând normele de distanțare socială.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul... Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul a primit 5 voturi
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si